Închide

Primele critici ale proiectului de la gară. Primăria: în etapa 2 facem și scări rulante

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iul. 06, 2016 0 491

Lucrările de modernizare a Pieței Gării au fost încheiate de curând. S-a revitalizat piațeta din fața gării, au fost amenajate și interconenctate pasajele subterane de subtraversare a zonei și s-a reorganizat circulația din zonă. Miercuri, oficialii primăriei, au mai fost o tură în zonă, iar primarul a anunțat că a dat curs unei dorințe arzătoare a clujnilor exprimată pe FaceBOC, aceea de a se permite virajul la stânga de pe I.L. Caragiale spre Piața  Gării. Clujenii spun însă că primăria n-a procedat chiar bine când a desființat trecerile de pietoni în favoarea pasajelor subterane, mai ales că persoanele în vârstă sau cele cu dizabilități accesează foarte greu respectivele pasaje pentru subtraversarea pieței.

„Pasajele nu oferă nici o posibilitate persoanelor cu dizabilități sau cu mobilitate redusă (să vedeți cum de-abia urcau bătrâni în cârjă scările, mânați spre pasaj de poliția locală), care miros a pișat, care au scări foarte alunecoase iarna. Și asta într-o zonă unde, de când stau eu acolo (7-8 ani), n-am văzut nici un blocaj în trafic, deși Horea se blochează mai înspre centru. Dar ce contează, să treacă moșii și babele prin pasaj, să poa’ să circule mașinile în voie. Voi face și o plângere formală la primărie pe tema asta, dar am observat că fără un pic de mustrare în public, nu se poate”, este prima critică adusă în spațiul virtual proiectului primăriei de modernizare a Pieței Gării.

Primarul Emil Boc a explicat că modernizarea pieței de la gară este doar o primă etapă, derulată în cadrul proiectului european de refacere a tramei stradale de acces la zona industrială, plus un proiect susținut de primărie, interconectarea pasajelor subterane. Ultimul dintre acestea a presupus peste 4,9 milioane lei și a fost executat de o firmă de casă a CFR, deținută chiar de un șef din Oradea, Abed Nego din Oradea.

DETALII DESPTRE PROIECT AICI:

Foto/Video Cum arăta una din porțile de intrare în oraș după un an de șantier

pasaj gara

sursa: primariaclujnapoca.ro

 

pasaj gara 2

sursa: primariaclujnapoca.ro

 

Modernizarea pieței și realizarea pasajului vor fi continuate însă cu…dotarea pasajelor de subtraversare cu scări rulante. Cel puțin asta a anunțat astăzi, la ședința noului Consiliu Local, primarul Emil Boc, fără să avanseze termene sau să precizeze dacă aceste scări rulante sunt prinse în bugetul de anul acesta și au șanse să fie montate. Edilul a spus doar că administrația a scăpat de lucrările complexe și de presiunea proiectului început cu bani europeni de refacere a pieței. Primăria a mai avut tentative a a dota cu scări rulante pasajele subterane pietonale de pe Calea Florești, însă la licitații nu se prezenta nimeni.

Despre pasajul subteran care leagă pasajele pietonale din Piața Gării de peroanele gării, primăria spune că are finisaje moderne (iluminat, peteți placați cu plăci compozite, pardoseală cu sistem de canalizare pluvială racordat la rețeaua de canalizare și placată cu gresie). O altă măsură pentru asigurarea ordinii la Gara anunțată de Boc vizează funcționarea unui biroul al poliției locale permanent în zonă.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.
  • Articole similare