Închide

Pe când scări rulante în pasajele de la gară?

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - oct. 25, 2016 0 440

Administrația locală a schimbat vara aceasta fața gării din oraș prin lucrăriri care au vizat revitalizarea piațetei din fața obiectivului, amenajarea și interconectarea pasajele subterane de subtraversare a zonei și reorganizarea circulației din zonă. După finalizarea lucrărilor, societatea civilă a criticat abordarea primăriei pentru pietoni, remarcând faptul că pasajele pieronale n-au primit soluții care să permită și persoanelor cu dizabilități să le utilizeze. Așa că, primăria a anunțat că, în etapa II, pasajele vor fi dotate cu scări rulante, aceasta la finalul lunii iulie.

Primarul Emil Boc explica atunci că modernizarea pieței de la gară este doar o primă etapă, derulată în cadrul proiectului european de refacere a tramei stradale de acces la zona industrială, plus un proiect susținut de primărie, interconectarea pasajelor subterane. Dar și că primăria va dota cu scări rulante, într-o a două etapă, pasajele pietonale de subtraversare din zona Pieței Gării.

Primele critici ale proiectului de la gară. Primăria: în etapa 2 facem și scări rulante

În 6 octombrie, primăria a lansat o licitație pentru proiectarea soluțiilor de acces din pasajul subteran din Piața Gării. Contractul a fost estimat la 75.000 de lei, iar termenul este de 6 luni. Licitația a avut loc în 17 octombrie, iar la procedură a depus ofertă firma Studio Art Construct SRL.  Oferta acesteia este în prezent în faza de evaluare tehnică. Data limită de evaluare a ofertei și adjudecare a contractului este 17 ianuarie 2017.

Abia după ce are proiectul tehnic gata, administrația locală poate lansa licitația de implementarea a soluției propuse și rezolva problemele de acces prin pasajul subteran din zona Gării. „Se va stabili, exact prin acest contract cum vor arăta dotările pentru pasaje – scări rulante sau alte soluții tehnice”, au spus reprezentanții primăriei.

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.