Închide

Primăria a acceptat stadionul. Chiar și fără „pirpirei”

ActualitateAdministrație by Luminiţa Silea - sept. 23, 2016 0 531

Primăria a acceptat să preia stadionul în domeniul orașului. Primarul Emil Boc avea nevoie de 19 voturi ca proiectul să treacă, adică și de sprijinul UDMR, având în vedere că trei dintre cei 17 consilierii săi nu pot vota, aflându-se în conflict de interese. A obținut 20 de voturi în favoarea preluării stadionului Cluj Arena la primărie în urmă cu câteva momente la ședința extraordinară a Consiliul Local.

Consilierul Tothfalusi Andras de la UNPR a susținut proiectul. La fel și cei 5 consilierii UDMR. Cvorumul de ședinta a fost de 23.

Consilierii PSD din forul local au cerut primarului public o dezbatere publică  pe tema trecerii imobilului Cluj Arena din patrimoniul Județului Cluj în cel al municipiului Cluj-Napoca, mai ales că societatea care administrează stadionul are datorii imense și este în pragul falimentului. Cei de la PSD au fost cei care au reușit, chiar dacă sunt în minoritate în Consiliul Local, să întoarcă din drum proiectul de preluare a stadionului de către primărie.

DETALII AICI: 

PSD vrea să-i scoată “la tablă” pe liderii Clujul ca să explice de ce au manageriat prost Cluj Arena, înainte ca stadionul să fie dat primăriei

Primarul n-a dat curs solicitării celor de la PSD.

În vara acestui an s-au pornit formalitățile legale pentru transferul stadionului, cu un proiect de hotărâre de accept, pe masa consilierilor locali. Însă respectivul proiect nu a fost adoptat, având în vedere că o parte din oamenii PNL-ului erau în concediu, iar cei din PSD s-au abținut de la vot.
DETALII AICI: 

Update Patru “pirpirei” stau între Boc și noul său stadion. Răspunsul primarului: “dacă vă abțineți sunteți groparii clujenilor”

Urmează, după votul din Consiliul Local, ca Judetul să discute un proiect similar și să fie de acord cu cedarea acestuia, după ce a investit peste 30 de milioane de euro în obiectiv. Nici președintele Alin Tișe nu are majoritatea necesară ca proiectul de cedare a stadionului primăriei să fie votat.  Potrivit surselor Actualdecluj.ro, nu toți consilierii județeani sunt dispuși să-și asume transferul arenei în patrimoniul municipalității, având în vedere că administrația județeană a suportat din propriul buget construcția acestui obiectiv. “Există o temere cu privire la modul în care va reacționa Curtea de Conturi, în cazul în care stadionul va fi transferat municipalității. Eu știu că sunt reticenți inclusiv consilieri din PNL. Se tem ca nu cumva să comită vreo greșeală și să fie trași la răspundere”, informau aceleași surse. 

AICI DETALII:

Degeaba vrea Primăria să ia stadionul, Consiliul Județean nu prea are certitudinea că-l poate da

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.