Update Patru „pirpirei” stau între Boc și noul său stadion. Răspunsul primarului: „dacă vă abțineți sunteți groparii clujenilor”
ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - aug. 04, 2016 2 959
Propunerea de trecere a stadionului Cluj Arena în proprietatea primăriei clujene a picat astăzi la vot în Consiliul Local, întrunit în ședință ordinară, cu 17 voturi pentru. Avea nevoie de 18 voturi ca să fie adoptată. Stadionul rămâne deocamdată în proprietatea județului. Grupul PSD a anunțat că se va abține de la vot asumându-și o victorie politică împotriva majorității covârșitoare pe care primarul o are în forul deliberativ local, profitând că trei consilieri PNL lipsesc, iar doi dintre cei prezenți la ședință nu pot vota, au trântit inițiativa de preluare a stadionului Cluj Arena de către oraș.
Edilul Emil Boc a dat toate încurajările consilierilor locali că preluarea stadionului este un semn de normalitate și va scuti județul de a plăti impozit pentru acest obiectiv, 1,5 milioane lei pe an cât ar trebui plătiți fiind foarte mult pentru buna administrare a respectivului obiectiv. Mai mult, preluarea stadionului în proprietatea orașului care îl deținea până în 2002 înseamnă că acesta poate fi folosit de toți clujenii în cadrul unei inițiative de încurajare a sportului de masă care va fi susținută de municipalitate. Mai mult, edilul a menționat că formare de administrarea a Cluj Arena va fi stabilită ulterior (fie societatea, fie printr-un serviciu public – care permite neplata impozitului), însă construcția trebuie gândită în așa fel încât stadionul și polivalenta să fie administrate la pachet.
Consilierii PSD-PC-UNPR, adică Tothfalusi Andras, Horia Nasra, Dan Morar și Adrian Mureșan, au pus în discuție lipsa de predictibilitate a proiectului de preluarea a stadionului, mai ales că din datele actuale (pierdere de 12 milioane de euro), ar rezulta că Cluj Arena ar fi o gaură neagră pentru primăriei în condițiile în care nu s-au făcut calculele pentru susținerea administrării acestuia.
Anticipând, cel puțin așa a părut de pe margine, strategia PSD, primarul a mai spus că cei care se vor abține sunt groparii stadionului și îi privează pe clujeni de a utiliza acest obiectiv. Cu mențiunea că primăria are fonduri să susțină funcționarea stadionului și că stadionul nu e un obiectiv din care se pot îmbogăți cei care îl administează ci unul de care trebuie să beneficieze comunitatea.
La vot, proiectul de preluarea a stadionului a întrunit 17 voturi pentru și patru abțineri ale consilierilor menționați. De la ședință lipsind trei consilieri ai PNL (Florin Stamatian, Gabriela Mureșan și Bashar Moldem) și unul de la PSD (Corina Croitoru).
Absența celor trei consileiri PNL au pus în dificultate pentru prima dată în acest mandat proiectele primarului Emil Boc, în ciuda majorității pe care o are în Consiliul Local.
„Nu credem că nu se va vota. Se pare că nu mai am nici eu experiență politică”, a spus primarul.
Oameni prezenți la ședință au opinat că, de fapt, cei de la PSD nu și-au dat nici măcar seama că abținându-se, proiectul de preluarea a stadionului nu va trece.
Consilierul local Horia Nasra, de altfel și președinte al PSD Cluj, nu a dorit să comenteze decizia. „Nu e o victorie. Veți primi în scurt timp un comunicat în care vom explica”, a spus Nasra.
Președintele Consiliul Județean Alin Tișe anunța ieri că, în condițiile în care consilierii locali vor aproba cererea de preluare a stadionului, un proiect similar privind transferul stadionului către primărie va fi supus atenției și consilierilor județeni. „În funcție de rezultatul votului în plen, se vor discuta variantele juridice legale de administrarea acestui obiectiv, varianta optimă fiind apreciată aceea a administrării în comun a Cluj Arena şi a Sălii Polivalente”, anunța Tișe.
COMUNICATUL PSD REMIS DUPĂ ȘEDINȚA DE CONSILIU LOCAL DE ASTĂZI
condițiile în care trimiterea Cluj Arena în disoluţie a fost patronată de PNL”, se arată în comunicat.
ordinii de zi. Le reamintim liderilor PNL, Emil Boc și Alin Tișe, că datoriile acumulate de Cluj Arena, de peste 15 milioane de lei şi alte pierderi de milioane de lei nu pot fi șterse cu buretele. Dumnealor au condus
Consiliul Județean Cluj, directorul SC Cluj Arena SA este tot un membru al PNL, prin urmare le solicităm să nu mai ia alte decizii fără consultarea opiniei publice și a consilierilor județeni” a declarat Horia Nasra, președintele interimar al PSD Cluj.
Și PNL Cluj-Napoca a remis după ședință un comunicat de presă prin care susține că aleșii locali din PSD pun piedică dezvoltării Municipiului Cluj-Napoca.
„PNL Cluj-Napoca îşi exprimă consternarea cu privire la modul în care consilierii locali ai PSD au înţeles astăzi, în şedinţa de Consiliu Local, să facă zid împotriva adoptării Proiectului de hotărâre privind aprobarea solicitării de trecere a terenului în suprafaţa de 55055 mp. şi a imobilului Cluj Arena, din proprietatea Judeţului Cluj, în domeniul public al Municipiului Cluj-Napoca. Nu ne așteptăm ca PSD să înțeleagă toate eforturile făcute de către administrația Municipiului Cluj-Napoca în beneficiul cetăţenilor dar speram totuși că nu vor da dovadă de obtuzitate şi că se vor exprima favorabil pentru salvarea unuia dintre cele mai importante obiective din judeţul Cluj, stadionul Cluj Arena. Lipsa de leadership şi de viziunea a PSD Cluj continuă şi în acest mandat şi aduc deservicii grave dezvoltării Municipiului Cluj-Napoca. Tocmai din acest motiv, le solicităm consilierilor locali ai PSD să le ceară scuze public clujenilor pentru derapajul din şedinţa de Consiliu Local de astăzi. Nu vrem să credem că politica dezastruoasă practicată de PSD la nivel central este copiată acum de mai tinerii lideri de la nivel local”, se arată în comunicat.
psd -gunoi menajer.
daca pot sa blocheze ceva,orice, de ce sa nu o faca? a moara capra vecinului, a tututor.
pdl-jeg ordinar
daca pot sa fure ceva, orice, de ce sa nu o faca? a moara capra vecinului, a tututror