Închide

Cine conduce partidul lui Nicușor Dan la Cluj

ActualitatePolitica by Luminiţa Silea - sept. 23, 2016 1 1806

Filiala Cluj-Napoca a Uniunii Salvați  România (USR) s-a constituit oficial pe 21 septembrie, prin alegerea
Biroul Executiv Local. Aceasta este condusă de luptătorul de la Cluj împotriva abuzurilor din urbanismul local, fondator al Asociației Măceșului, Elek Levente.  Asociația condusă de noul președinte al USR Cluj a fost înființată în 2014 și s-a transformat, după participarea membrilor la un proiect pe bani norvegieni derulat de Uniunea Salvați București, în Asociația pentru Protecția Urbanistică a Clujului. Este una dintre puținele organizații clujene care și-a propus să lunpte împotriva abuzurilor din urbanismul clujean și care, în primul an de viață, a fost invidiată chiar și de dezvoltatorii imobiliari din oraș pentru mobilizarea exemplară a riveranilor și pentru că a reușit să oprească un proiect de blocuri cu 10 etaje aprobate de primărie pe strada Măceșului unde există construcții nu maxim trei niveluri.
Filiala clujeană USR condusă de Elek Levente are și 5 vicepreședinți: Radu Chirilă, Florin Chereji, Radu Boloveschi, Bogdan Rădulescu și Mihai Chereji. Secretarul general este Ovidiu Nistor și trezorierul Cătălin Sălăgean.
usr-cluj
Inițial, atunci când Nicușor Dan a fost la Cluj pentru a închega filiala locală, Elek Levente a menționat că nu e interesat să fie în prima linie politică a partidului și că doar se va înscrie ca membru. La fel și înainte, când Clotilde Armand a venit în oraș pentru a găsi nucleul clujean care să reprezinte Uniunea Salvați România la Cluj, Elek a mărturisit că se simte mai bine în societatea civilă, decât în prima linie a unui partid politic.
„Am promis că mă voi implica în construcția acestui partid pentru că am încredere în el și în ceea ce poate să facă. La momentul de față implicarea și ajutorul meu trebuie să fie asumarea unui rol greu”, a explicat Elek Levente, proaspăt ales președinte al filialei USR Cluj.
Echipa USR Cluj a lansat deja și campania pentru strângerea de semnături necesare pentru a participa la alegerile parlamentare din 11 Decembrie. La nivel național USR are nevoie de aproximativ 200.000 de semnături pentru a depune candidaturi la Camera Deputaților și Senat.
Deocamdată, filiala clujeană nu și-a anunțat oamenii de pe lista pentru europarlamentare.
Uniunea Salvați România s-a format din Uniunea Salvați Bucureștiul după alegerile din 5 iunie când s-a clasat pe locul doi, obținând un procent de 25% din voturile bucureștenilor.

Un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.