Închide

Post-Colectiv. Alo, primăria? Ce facem în cazul unui eveniment tragic? Fotografii de la cititori cu ambulanța oprită de stâlpișorii de pe Meteș

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - nov. 04, 2015 0 307

Până când vom avea blocuri la capat de alei late de 3 metri? Până când nu vom avea soluții decente de la primărie și un urbanism de bun simț în oras?. Unul care să pună în practică teoria adusă la ședințele de urbanism de fostul arhitect Iancu – Pe unde intra mașina de pompieri și ambunața?. Riveranii de pe strada Meteș au cerut o soluție primăriei prin care aleea Meteș să nu mai fie pietonală, iar acum arată autorității locale că nici ambulanța nu poate intra la ei pe stradă. Efectul post-Colectiv.

Astăzi, riveranii au postat fotografii cu mașina de ambulanță care nu poate intra pe stradă.

„Pozele cu ambulanța blocată de stâlpisori sunt surprinse azi dimineață la ora 6 am pe strada Ștefan Meteș în Cluj Napoca. Cred că  aceasta subliniază încă o dată că și în orașul nostru baronașii și smecherașii  sunt mai importanți decât cetățenii, siguranța sau dreptul lor de proprietate”, semnalează un riveran de pe strada din zona Câmpului, pentru a cărei deschidere oamenii au făcut petiții și au cerut primăriei la ședința Consiliul Local de luna trecută o SOLUȚIE. Grupul de lucru care s-a format după ce cetățenii au pichetat ședința a anunțat o măsură, însă una pe termen lung: oamenii vor putea intra cu mașinile pe alee din iunie 2016.

Rezoluția pentru cazul Meteș: cele 50 de familii vor parca în propriile garaje doar din iunie 2016

Un riveran de pe Stefan Meteș a semnalat, din nou, astăzi, că ambulanța, pompierii  și toate mașinile au are acces interzis pe stradă pentru a  nu deranja liniștea fostului director de la Clujana, care locuiește în zonă. „Pompierii sau alte echipaje ISU, la fel, nu pot să spun decât doame ferește să se întâmple ceva. Probabil știți povestea cu primăria care a a aprobat în 2006 un PUD aberant cu dedicație prin care proprietarii unor apartamente au acesul interzis prin acte pe propria stradă ci pe o altă stradă  inexistentă de care primăria a uitat între timp, nu numai că nu a mai construit strada nici în acte nu mai apare. Smecherii au speculat acesta bâlbă și pe baza acestui PUD au câștigat în instanță blocarea drumului pentru proprietari. Ce face primăria? Ce face de obicei se bâlbaie în răspunsuri evazive și încercă să amâne rezolvarea problemei”, a adăugat riveranul.

Ce poate face echipajul de ambulanță în situații de genul acesta? Răspunde șeful Serviciului de Ambulanță Județean, Dori Irimia – „în orice situație de genul acesta echipajul nu are ce face decât să meargă pe jos până la pacient și să-l aducă înapoi la mașină cu targa. Dar ambulanța trebuie să aibă acces, dacă e stradă publică, noi nu putem face demersuri, dar le pot face locatarii nemulțumiți la Primărie, care trebuie să rezolve, ca ambulanța să ajungă în caz de forță majoră la locație”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu