Închide

Încă un film românesc are proiecția de gală la Cluj

ActualitateCultură by Actual de Cluj - nov. 04, 2015 0 196

Încă un film românesc are premiera de gală la Cluj: vinerea aceasta e rândul peliculei „Acasă la tata”, care vine la Cluj o dată cu protagoniștii și regizorul.

Filmul „Acasă la tata” e regizat de Andrei Cohn, e de fapt debutul în lungmetraj al acestuia, iar protagoniști sunt actorii Alexandru Papadopol și Andi Vasluianu. Toți cei trei vin la Cluj vineri seară, unde la ora 20 e programată proiecția de gală a filmului, la cinematograful „Florin Piersic”.

De altfel, de vineri filmul intră în proiecții în toată țara – în București și 23 de orașe din țară, inclusiv Cluj-Napoca. Premiere de gală în prezența echipei au loc vineri la Cluj, sâmbătă la cinema Arta din Târgu Mureș și duminică în Sibiu, în librăria Habitus. În București filmul a avut proiecție de gală încă din mai.

Pelicula a avut premiera internațională în cadrul celei de-a 21–a ediții a Festivalului de Film de la Sarajevo și spune povestea lui Robert, un tânăr scriitor care într-un moment de ambiguitate emoțională se întoarce pentru 24 de ore în satul în care s-a născut, pentru prima dată de la moartea mamei lui. Până a doua zi dimineața, își va rescrie toate relațiile personale, cu tatăl, cu cel mai bun prieten din copilărie, cu prima iubire, cu trecutul. “Chiar dacă la suprafață apar teme cum ar fi ratarea sau condiția provincialului,  pe mine m-a interesat să pun în discuție noțiunile abstracte de familie, prietenie și dragoste în contactul dur cu realitatea”, spune Andrei Cohn.
Din distribuție fac parte actorii Alexandru Papadopol, Ioana Flora, Andi Vasluianu, Florin Zamfirescu, Natașa Raab, Sorin Cociș și Mirela Oprișor.
Născut în 1972, Andrei Cohn este cunoscut publicului român pentru cariera în domeniul advertising-ului. Absolvent al Institutului de Arte Vizuale Nicolae Grigorescu din București, secția Pictură, Andrei a regizat mai multe scurtmetraje precum ““Before and After 22/12/1989” (2008), “The Mother of God from the ground-floor” (2010), “Family Pictures” (2012).

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare