Închide

Pac-pac. Proiectul Aqua Parkului a fost bifat la urbanism cu avize favorabile/Noua cerință a Primăriei: să apară și un patinoar prin exproprierea restaurantului Sun

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mart. 23, 2024 2 616

Pus în consultare publică la începutul anului, Planul Urbanistic Zonal care fixează aqua parkul Clujului pe un teren de peste 5,1 hectare, pe amplasamentul ștrandului Grigorescu, a fost avizat de comisia de urbanism a Primăriei, într-o ședință online convocată expres. De studiul de fezabilitate/PUZ s-au ocupat aceiași proiectanți care au propus proiectul aquapark-ului cu tobogane King Kobra de 40 de metri în Parcul Est, în vechea campanie electorală din 2016.
Acum, aqua parkul a fost recalibrat și gândit ca un complex acoperit format din două clădiri plus o zonă exterioară cu tobogane, tot complexul fiind deservit de o parcare subterană cu 242 de locuri. Proiectul urbanistic și studiul de fezabilitate au fost aprobate fără prea multe comentarii. S-a cerut includerea în proiect a unei pasarele pietonale peste Someș și, la recomandarea viceprimarului Dan Tarcea, un patinoar în locul restauratului Sun.

Potrivit proiectului prezentat public într-o ședință dedicată de urbanism din 22 martie, pe terenul de peste 5 hectare se propun două clădiri, una cu parter, destinată accesului și vestiarelor, și alta cu două etaje, care va găzdui aqua parkul indoor cu bazine de înot dar și cu tobogane și alte facilități sportive. Este prevăzută și o zonă de spa cu saune și săli de masaj, dar și una de restaurante și magazine de suveniruri.

În exterior este propus un spațiu (4000 de metri pătrați de luciu de apă) cu tobogane și bazine cu valuri și pentru copii, locuri de joacă; de cealaltă parte, un spațiu  pentru adulți cu o plajă inundată și o piscină de dimensiuni mai mari. Complexul urmează să fie deservit de un parking subteran cu 249 de locuri. 

Proiectul a fost prezentat de arhitecta Mihaela Pușnava din Constanța. Ședința de urbanism a fost condusă de Emil Boc. Specialiștii din comisie nu au intrat în prea multe discuții. Viceprimarul Dan Tarcea a citit observațiile unui clujean care opina că viitorul complex arată, potrivit simulărilor, mult prea gri. S-a stabilit ca proiectul să fie discutat în comisia de estetică urbană la fazele următoare. Tot Tarcea a cerut ca proiectanții să prevadă un patinoar în cadrul proiectului, prin exproprierea restaurantului Sun.

S-a mai cerut o pasarelă pietonală (chiar și velo) care să lege complexul de zona de blocuri din Grigorescu, peste malul Someșului.

Proiectul a fost aprobat și merge spre un vot în Consiliul Local.

Complexul a fost estimat la peste 20-40 de milioane de euro. Primăria a anunțat că vrea un partener privat care să construiască acest complex, după “fața” gândită și aprobată de Primărie.

Proiectanții angajați de Primărie au o istorie în a elabora și prezenta public pentru Primărie proiectul aqua parkului. Aceștia au fost cei care au făcut proiectul Parkquarium -aquparkul propus în Parkul Est cu tobogane de 40 de metri.

Detalii:

Firma care a făcut Masterplanul pentru aquapark-ul lui Boc vrea să stabilească cât va costa obiectivul

Primăria plătește peste 100.000 de euro pentru alte două studii care să materializeze aquaparkul anunțat în Cluj-Napoca, la ștrandul SUN din cartierul Grigorescu

Primăria nu își asumă să construiască un Aqua Park pentru Cluj/A comandat studiile, însă vrea un partener privat care să investescă cei 20-40 de milioane de euro, sumă la care a fost estimată investiția

2 comentarii

  1. Și AQUA PARCUL OXYGEN din com. Feleacu-Valcele…a primit autorizația de funcționare…dedesubtul liniei de înaltă tensiune???????INCREDIBIL IN CE TARA TRAIM?????? Cine Răspunde de un eventual carnagiu acolo??????

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.