Închide

Organizatorii Electric Castle, la final de ediţie: au fost „eforturi logistice fără precedent”

Uncategorized by Actual de Cluj - iul. 17, 2017 0 702

Electric Castle s-a încheiat cu 41.000 de oameni, duminică, pe domeniul de la Bonţida, au numărat organizatorii. Asta într-o zi (şi noapte) cu muzică electronică, rock, jazz sau reggae şi chiar muzica simfonică oferită de orchestra Operei Maghiare din Cluj. Organizatorii spun că ediţia din acest an a însemnat şi „eforturi logistice fără precedent”.

Unul din headlinerii ultimei zile, Anders TrentemØller, a avut de împărtăşit un principiu pe care îl recomandă și artiștilor care vor să se afirme. „E plin de binevoitori care îți vor da sfaturi și îți vor spune ce-i la modă, dar trebuie să creezi pentru tine, să crezi în ceea ce cânți, să simți. Prima regulă: să crezi în instinctul tău și să faci muzică fiindcă nu te poți opri din făcut muzică”, a spus acesta. Britanicii de la Franz Ferdinand au urcat duminică pe scenă, fiind printre headlinerii ediţiei care a adunat public de pe întreg continentul. Deadmau5 a avut un show în care potențialul led-urilor 8k a fost folosit la maxim.

Organizatorii spun că ediţia din acest an a însemnat şi „eforturi logistice fără precedent”. „La capitolul transport, 60 de autobuze au făcut 300 de ture Cluj-Napoca – Bonțida în fiecare zi, iar orice tren care trecea prin gara Bonțida a avut și oprire aici, indiferent de rang. Organizatorii și-au numărat și pașii făcuți în festival, recordul final apartinând unui om din echipa ce a reușit să parcurgă în festival distanța Cluj-Oradea! Suprafata de peste 220 mii metri pătrați a festivalului a impus amenajări impresionante. Pentru condiții cât mai bune indiferent de vreme – și pentru ca distracția să continue „rain or shine” – pe teritoriul festivalului au fost folosite 200 de tone de pietriș, 70 de metri de scoarță de copac și 20 de mii de pavaje tip portafloor. Pentru a asigura comunicarea în timpul festivalului și buna funcționare a echipamentelor, echipa tehnică a întins 25 de kilometri de fibră optică și cablu UTP. Un semn al ritmului în care a crescut festivalul este mărimea scenelor: la această ediție, scena principală a însemnat o construcție cu deschidere de 80 de metri liniari, cu 600 de metri pătrați de ecrane care au „îmbrățișat” publicul și i-au ajutat pe toți cei din public să ajungă cât mai aproape de artiști, oferind în același timp un generos spațiu de desfășurare vizualurilor special pregătite de artiști pentru publicul „electric”. Trei tiruri au fost necesare pentru a transporta echipamentele de sunet doar pentru aceasta scena, o încărcătura de aproape 500.000 de wați”, transmit organizatorii.

Pentru a compensa consumul de energie necesar unei asemenea desfășurări de forțe, Electric Castle și-a propus să ajungă un festival „zero waste”, susţin organizatorii, care precizează că participanții s-au arătat doritori să se implice și au răspuns pozitiv invitației de a proteja mediul și domeniile castelului Banffy. Bilanțul: 85% din deșeuri au fost colectate selectiv mulțumită unei echipe de 100 de oameni care s-a ocupat doar de strângerea și sortarea lor.

Salvatorii au acordat prim ajutor calificat pentru 557 persoane, care au semnalat probleme medicale, dintre care cinci au necesitat să fie transportate la unități spitalicești, arată datele Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Cluj. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în cursul zilei de sâmbătă spre duminică, fiind asistate 144 de persoane. În perioada 12-16 iulie, peste 260 de pompieri ai ISU Cluj, medici de urgență UPU-#MURD și studenți voluntari SMURD din cadrul UMF Cluj au asigurat măsuri suplimentare, la festival. Pe durata festivalului, la locul evenimentului au fost montate două spitale mobile, deservite de personal și echipamente medicale ale UPU-SMURD Cluj. Acestea au fost asigurate permanent cu patru ambulanțe SMURD și mai multe #autospeciale și #utilaje specifice #intervențiilor ISU

Nici un comentariu

Scrie un comentariu