Închide

Gigantul farmaceutic Stada, care va deschide anul viitor o fabrică de medicamente în România la Cluj, a încheiat 2022 cu vânzări de 3,8 mld. euro, plus 11% an/an şi EBITDA de 875 mil. euro, în creştere cu 17%

Uncategorized by Actual de Cluj - mart. 07, 2023 0 183

Grupul german Stada, prezent şi în România prin subsidiara Stada România, a marcat vânzări de 3,8 miliarde de euro în 2022, echivalentul unei creşteri de 11% faţă de anul precedent, în timp ce EBITDA s-a majorat cu 17%, până la 875 de milioane de euro.

Divizia de Consumer Healthcare a devenit principalul centru de vânzări în grup, cu volume de 1,62 de miliarde de euro, respectiv o pondere de 43% în totalul vânzărilor, după cum arată Ziarul Financiar.

În perioada ianuarie-decembrie 2022, Stada a furnizat 1,2 miliarde de cutii de produs farmaceutic în aproape 120 de ţări.

Stada România a început lucrările de construcţie a fabricii de medicamente în oraşul Turda, judeţul Cluj, investiţie anunţată la începutul anului trecut.

Valoarea investiţiei este de peste 50 milioane de euro şi este primul astfel de proiect din ultimii 30 de ani demarat de un jucător internaţional. Viitoarea fabrică este amplasată în Parcul Industrial Arieş, iar parte din investiţie este susţinută de autorităţi prin ajutor de stat, valoarea acestuia fiind de 21 mil. euro, fiind deja aprobat. Grupul Stada mai are 20 de fabrici la nivel internaţional, arată Ziarul Financiar.

Este prima fabrică de medicamente construită de la 0 în România de către o companie internaţională, susține directorul Mihai Fugarevici. ”Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni cheie pentru Grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timişoara, aproape de unităţile de producţie din Serbia, precum şi de laboratorul nostru de testare ce deserveşte întreg grupul Stada la nivel global”, a arătat el.

Citește și:

Germanii de la Stada pornesc construcţia fabricii de peste 50 mil. euro din Turda, estimată sa fie gata în doi ani, prima din România construită de o companie internațională

Cum a câștigat Clujul construcția unei fabrici de medicamente, investiție de 50 milioane de euro. ”Am concurat cu Austria, Cehia, care de asemenea susţin astfel de investiţii. Un mare suport a fost poziţia geografică”

Miguel Pagan, CTO al Stada Group, care deschide în Cluj prima fabrică de medicamente construită de străini: România a fost cea mai bună variantă pentru investiţia de peste 50 mil. euro în fabrica de medicamente. Vom crea 400 de locuri de muncă

Nici un comentariu

Scrie un comentariu