Închide

Germanii de la Stada pornesc construcţia fabricii de peste 50 mil. euro din Turda, estimată sa fie gata în doi ani, prima din România construită de o companie internațională

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 24, 2022 2 5054

Stada România a început lucrările de construcţie a fabricii de medicamente în oraşul Turda, judeţul Cluj, investiţie anunţată la începutul acestui an.

Valoarea investiţiei este de peste 50 milioane de euro şi este primul astfel de proiect din ultimii 30 de ani demarat de un jucător internaţional. Viitoarea fabrică este amplasată în Parcul Industrial Arieş, iar parte din investiţie este susţinută de autorităţi prin ajutor de stat, valoarea acestuia fiind de 21 mil. euro, fiind deja aprobat. Grupul Stada mai are 20 de fabrici la nivel internaţional, arată Ziarul Financiar.

Este prima fabrică de medicamente construită de la 0 în România de către o companie internaţională, susține directorul Mihai Fugarevici. ”Am ales Turda pentru că este o localitate situată în inima unei regiuni cheie pentru Grupul Stada. Este aproape de depozitul nostru din Timişoara, aproape de unităţile de producţie din Serbia, precum şi de laboratorul nostru de testare ce deserveşte întreg grupul Stada la nivel global”, arată el.

2 comentarii

  1. Buna ziua am locuinta en Turda da stau de 22 de ani en Spania (Madrid).lucrez en de 17 ani en laborator farmaceutic daca aveti nevoi de personal puteti contacta cu mine.

Scrie un comentariu