Închide

Miguel Pagan, CTO al Stada Group, care deschide în Cluj prima fabrică de medicamente construită de străini: România a fost cea mai bună variantă pentru investiţia de peste 50 mil. euro în fabrica de medicamente. Vom crea 400 de locuri de muncă

EconomieTop News by Actual de Cluj - nov. 25, 2022 0 96

La 30 de kilometri de Cluj-Napoca, unul dintre polii econo­mici ai României, în Turda, pe un teren care astăzi este gol, se va ridica în doar doi ani o fa­brică de medica­mente care va putea produce la capacitate maximă 120 de mi­lioane de cutii de medi­camente pe an.

Investitorul este Stada, unul dintre jucătorii mari din piaţa far­maceutică internaţională, de origine germană, care era deja prezent pe piaţa locală de trei decenii.

Astfel, pe suprafaţa de 100.000 de metri pătraţi care este „curtea de joacă“ pentru Stada acum va răsări o fabrică de medica­mente, amplasată în parcul industrial Arieş. Circa 400 de oameni vor fi angajaţii viitoarei fabrici, care este primul proiect de investiţie în pro­ducţia locală de medicamente din par­tea unui jucător internaţional în ultimele trei decenii. Cum au decis germanii de la Stada să aleagă România?

„Din perspectivă geografică, este o locaţie bună pentru a aproviziona pieţele din Europa“, a spus într-un interviu exclusiv pentru Ziarul Financiar Miguel Pagan, chief technical officer al Stada Group.

Citește și:

Germanii de la Stada pornesc construcţia fabricii de peste 50 mil. euro din Turda, estimată sa fie gata în doi ani, prima din România construită de o companie internațională

Nici un comentariu

Scrie un comentariu