Închide

Directorul turneului de tenis Transylvania Open de la Cluj: Sperăm să reuşim trecerea turneului la WTA 500, va fi pentru prima dată în istoria României când vom avea un astfel de turneu

SportTop News by Actual de Cluj - nov. 25, 2022 0 304

Patrick Ciorcilă, directorul turneului de tenis Transylvania Open, speră ca anul viitorul să poată organiza un turneu de tenis feminin din categoria WTA 500, ceea ce ar însemna o trecere la nivelul următor a turneului organizat în acest an.

„Noi momentan suntem la categoria de 250, dar ne dorim să reuşim să facem un upgrade la un turneu WTA 500 poate chiar anul viitor. Lucrăm din greu la treaba asta şi diferenţele sunt majore, pentru că în primul rând diferenţa este la buget“, spune Patrick Ciorcilă în cadrul emisiunii de business ZF Live.

Contextul internaţional impus de pandemie, când unele turnee de tenis din Asia au fost mutate în Europa, a deschis drumul pentru organizarea Transylvania Open, singurul turneu WTA250 din România. Din cauza lipsei infrastructurii locale pentru tenis la standarde internaţionale, costurile pentru organizarea unei astfel de competiţii depăşesc suma de de 1,5 mil. euro, potrivit lui Patrick Ciorcilă, directorul Transylvania Open. Anul acesta, între 8 şi 16 octombrie a fost organizată a doua ediţie a turneului de tenis feminin de la Cluj-Napoca.

Pentru organizarea unui turneu de tenis din circuitul WTA este nevoie de o licenţă, prin care organizatorii dovedesc că au capacităţile financiare şi logistice necesare. Premiile oferite jucătoarelor de tenis, costurile de producţie şi organizare, dar şi marketingul şi comunicarea duc cheltuielile pentru turneul Transylvania Open la peste 1,5 mil. euro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare