Închide

Prima zi de week-end la Electric Castle: drum lung spre Bonţida şi petrecere cu 38.000 de fani

Uncategorized by Actual de Cluj - iul. 15, 2017 0 602

Electric Castle a adunat 38.000 de oameni pe domeniul cu 9 scene de la Bonţida la început de week-end, conform datelor organizatorilor. A fost şi prima zi cu probleme de acces: vineri seara mai mulţi festivalieri s-au plâns că le-a luat chiar şi mai bine de două ore să ajungă la locul de festival.

S-a aşteptat pentru autobusurile de plecare, iar drumul a fost îngreunat din cauza unor lucrări de infrastructură, într-o zi oricum aglomerată. Traficul a fost îngreunat din cauza unor lucrări pe centura Apahidei, le-au transmis organizatorii fanilor. La Bonţida a fost, oricum, petrecere, chiar şi după drum lung: cu Fanfare Ciocârlia, o adevărată orchestră a energiei și bunei dispoziții, și Dub Pistols, celebra trupă devenită deja rezidentă la Electric Castle. Britanicii sunt în plin turneu de aniversare a 20 de ani de carieră. Islandezii de la Gus Gus au strâns în fața aceleiași scene cel mai numeros public pe care l-au avut în România, iar Tommy Cash a umplut scena acoperită Hangar by BT, cu o capacitate de 8.000 de persoane. DJ-ul „părinte” al genului trance, Paul van Dyk a venit la Electric Castle cu un mesaj despre autenticitate. „Mă bucur că, după zeci de ani de carieră, am reușit să nu devin un produs de marketing. Sunt în continuare același om, același copil căruia îi plăcea muzica electronică înainte ca acest stil să existe cu adevărat, și ăsta e mesajul meu pentru fani: să se bucure de libertate, să rămână autentici, nu să se conformeze unui stil doar pentru că e la modă într-un anumit moment”, spune artistul.

Sursa foto: Electric Castle

Sursa foto: Electric Castle

Ce faceţi sâmbătă la EC

Sâmbătă petrecerea s-a deschis încă de la ora 10 pe scena The Pitch și de la ora 12 la Booha Mansion. Pe scena principală show-urile încep la ora 17 cu Coma, urmați la 18:30 de una dintre cele mai neobișnuite trupe pe care participanții la festival vor avea ocazia să le vadă vreodată, după cum spun organizatorii: Slamboree. Este vorba de o trupă care include artiști de circ și cascadori, de multe ori cu o echipă diferită în fiecare show pe care îl susțin. Urmează Architects, unul din cele mai așteptate nume de către fanii muzicii metal, care vine la Electric Castle în plin turneu cu cel mai recent album al lor, „All Gods have abandoned us”. Subcarpați promit să pună mulțimile în mișcare de la ora 22:30, iar apoi e momentul pentru Alt-J. Fanii Electric Castle vor asculta în premieră în România un mix unic de indie și rock progresiv și se vor recunoaște după semnul ∆, pe care trupa și l-a ales ca simbol și de la care îi vine numele – combinația de taste alt-J este cel mai simplu mod de a scrie acest semn pe un Mac.
Vine şi Duke Dumont, o forță pe scena muzicii electronice. Single-urile lui “Need U (100%)” și “I Got U” au ajuns pe locul I în UK Singles Chart în 2013 și 2014, o performanță cu atât mai remarcabilă cu cât, în 2014, “Need U (100%)” a fost nominalizat și pentru un premiu Grammy, în categoria “Best Dance Recording”, iar artistul a ocupat și locul II al clasamentului UK Singles cu o a treia piesă, “Won’t Look Back”.
Fanii Twilight Saga și Harry Potter au astăzi întâlnire cu unul din personajele lor preferate, Jamie Campbell Bower, care a jucat rolul vampirului Caius în filmele Twilight și rolul vrăjitorului Gellert Grindewald în cel de-al șaptelea film din seria Harry Potter. La Electric Castle vine ca solist al trupei britanice punk-rock Counterfeit, alături de chitariștii Tristan Marmont și Sam Bower, basitul Roland Johnson și bateristul Jimmy Craig. Show-ul lor începe la ora 22 pe scena Hangar și va fi urmat de Macanache & The Putreds, Troyboy, Etherwood și DWLS.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare