Închide

O clujeancă propusă ambasador în Egipt

Actualitate by Actual de Cluj - mai 30, 2023 0 616

O clujeancă e propusă ambasador în Egipt.

E vorba de Olivia Toderean, absolventă ca șefă de promoție în 1998 la Facultatea de Științe Politice de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” din Cluj-napoca. A absolvit, tot ca șefă de promoție după cum arată CV-ul acesteia, liceul ”Mihai Eminescu” din Cluj-Napoca în 1994, iar școala gimnazială a urmat-o la liceul de muzică din Cluj, la clasa de pian. A fost preparator, asistent și lector universitar la FSPAC între 1998 și 2006. după care secretar în Ministerul Afacerilor Externe și consilier diplomatic.

Toderean este diplomat de carieră, deține gradul de ambasador. Ocupă, din anul 2021, funcția de director general al Departamentului Afaceri Globale, responsabil de coordonarea relațiilor bilaterale ale României cu statele din Orientul Mijlociu, Africa, Asia, Pacific, America Latină și Caraibi și promovarea profilului României în raport cu aceste spații la nivel UE și în plan extern. De-a lungul carierei sale diplomatice, a ocupat și funcția de director al Direcției de Analiză și Planificare Politică în Centrala MAE între anii 2006 și 2010 și din nou între anii 2016 și 2020 și poziția de însărcinat cu afaceri ad interim și prim-colaborator în Belgia între 2012 și 2016.

În urma aprobării și semnării de către președintele Klaus Iohannis, au fost publicate în 23 mai decretele de rechemare a patru ambasadori care urmează să își încheie misiunea, conform legii, în termen de 90 de zile. Au fost nominalizați alții: Olivia Toderean în Egipt, Ioana Bivolaru în Franța, Daniela-Brîndușa Băzăvan în Thailanda, Dan-Horia Maxim în China, Manuel Pleșa în Columbia și Florin Talapan în Nigeria.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu