Închide

Tururi ghidate de biologi pentru observarea păsărilor din parcul etnografic al Clujului, sâmbătă

Actualitate by Actual de Cluj - mai 30, 2023 0 113

Tururi ghidate de biologi pentru observarea păsărilor din parcul etnografic al Clujului, sâmbătă după-masa.

Sunt programate tururi ghidate de biologi și colaboratori ai Societății Ornitologice Române, în limbile română și maghiară, sâmbătă după-masa în cadrul evenimentului Noaptea Privighetorilor, ajuns la a zecea ediție, în Parcul Etnografic Național ”Romulus Vuia”.

”Aleile Parcului Etnografic ne vor fi sălile de clasă, unde vom povesti participanților despre păsările Clujului, rolul și locul lor în viața noastră și în natură”, spune coordonatorul proiectului, Teodora Domșa. ”Vom da sfaturi despre cum putem avea balcoane, grădini și orașe prietenoase cu natura, un lucru extrem de important pentru bunăstarea noastră, mai ales ca locuitori ai unuia dintre cele mai dinamice localități din țară, stare care adesea se traduce prin agresiuni asupra spațiilor verzi, atât din interior, cât și de la periferie”.

Programul include tururi ghidate între orele 17 și 18.40, ateliere pentru copii între orele 17 și 19, și o expoziție dedicată vieții microscopice a păsărilor între orele 17 și 20. Acesta cuprinde și un recital timp de o oră, de la ora 19, susținut de artiștii Bíró Zsuzsa la harpă, Teodora Buia la vioară, Carina Coste la flaut, Sergiu Cebotari la clarinet, Adela Hania Greab la violoncel, Alexandru Lazăr  la pian, Emanuel Vots la violă și Sonia Vulturar la vioară, care vor interpreta lucrări compuse de Johann Sebastian Bach, Franz Danzi, Sonia Vulturar, Antonio Vivaldi, Camille Saint-Saëns și Maurice Ravel.

Tururile ornitologice, atelierele și concertul sunt gratuite, dar se achită biletul de intrare în parcul etnografic. Societatea Ornitologică Română (SOR) este una dintre cele mai active organizații independente de conservare a păsărilor din România.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare