Închide

UPDATE Peste 10.000 de profesori protestează în Piața Victoriei/Elevii din Capitală s-au alătura protestului/Protestatarii vor merge și la Palatul Cotroceni

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - mai 30, 2023 0 109

Mii de profesori protestează, marți, 30 mai, în Piața Victoriei. Manifestații vor pleca într-un marș spre Palatul Cotroceni, liderii de sindicat cerând să fie primiți de către președintele Klaus Iohannis.

UPDATE: Peste 20.000 de profesori sunt în marș, marți, din Piața Victoriei spre Palatul Cotroceni, liderii de sindicat cerând să fie primiți de către președintele Klaus Iohannis. Negocierile purtate marți cu premierul Nicolae Ciucă la Guvern au eșuat. Liderii celor trei sindicate din învățământ au anunțat că greva generală din școli și protestele continuă.

Ora 14.41: Liderii celor trei sindicate din educație au intrat în Palatul Cotroceni pentru întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis.

Ora 14.37: Protestatarii au început să ajungă la Cotroceni.

Elevii din București s-au alăturat protestului și susțin revendicările profesorilor.

Premierul Nicolae Ciucă a anunțat tot marți, 30 mai, printr-un comunicat de presă că se întâlnește la ora 12.00 cu reprezentanții sindicatelor din educație, în plin protest organizat în Piața Victoriei.

Pe de altă parte, liderul sindical Marius Nistor a declarat la Digi24 că nu a primit o invitație pentru consultări.

”Domnia sa (premierul Ciucă) știe ce program are, numai că noi nu știm nimic. Nu respingem nicio întâlnire, important e să venim cu soluții care să fie acceptate de colegi”, a spus Nistor, citat de g4media.ro.

”Cu cât se amână luarea unei decizii cu atât așteptările vor crește din ce în ce mai mult. Este rolul președintelui să intervină în calitate de mediator într-un conflict de asemenea proporții. Președintele are un rol foarte important dat fiind că la bază e profesor și înțelege care sunt așteptările profesorilor”, a spus Nistor.

Întrebat dacă sindicatele au primit vreun mesaj de la președintele Iohannis, Marius Nistor a spus că ”am primit un mesaj public că și greva are beneficiile ei”.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu