Închide

Sute de cadre didactice protestează în aceste momente în piața Unirii din centrul Clujului

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 30, 2023 0 279

Sute de cadre didactice protestează în aceste momente în piața Unirii din centrul Clujului, în cadrul grevei generale care ține deja de câteva zile, e al doilea protest al acestora în ultimele zile în Cluj.

Cadrele didactice sunt nemulțumite de situația financiară a sectorului, în special de salarii, și au declanșat o grevă generală cu suspendarea cursurilor, prima din ultimii 15 ani. Un protest similar are loc în aceste momente și în București.

 La Cluj protestatarii agită pancarte pe care au scris ”Nu vrem pensii speciale, vrem salarii normale!” sau ”Demnitate! Respect!”, ”Profesori umiliți – țară umilită, profesori demni – țară demnă”, ”Mesaj pentru guvern: ”Rotativa”: noi-banii, voi-cartea. Fiecare primește ce-i lipsește!”, ”Dacă s-ar renunța de tot la învățământ, ar fi bani pentru dublarea pensiilor speciale!!!”, ”Vrem și noi salar’ de parlamentar!”, ”România educată – ai carte, nu ai parte!”, ”Guvernare eșuată în România educată!” sau ”Guvernul sacrifică profesorii! Rușine!”, și au scandat ”Rușine!” sau ”Unitate!”, ”Nu cedăm!” și ”Veniți alături de noi!”, acesta din urmă fiind un îndemn adresat părinților puși în situația de a nu mai putea trimite copiii la școală.

 

Protestul e organizat de Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean – FSLI, care a organizat un protest similar săptămâna trecută în fața Instituției Prefectului, la care a anunțat că au participat patru mii de protestatari.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu