Închide

Încă un tramvai pictat circulă de luni prin Cluj

Uncategorized by Actual de Cluj - mart. 03, 2018 0 1140

 

De săptămâna viitoare, un nou tramvai pictat de un artist stradal va circula prin oraş. Tramvaiul transformat de artistul stradal IRLO a fost finanțat din fondul festivalului Jazz in the Park. Proiectul este unul de revigorare vizuală prin artă a tramvaielor vechi din Cluj și de transformare a mijloacelor de transport în comun într-o „galerie de artă pe roți”.

Personajele artistului din Bucureşti pot fi văzute în Capitală, Timişoara, Cluj, Arad, Sibiu, Braşov, Bistriţa sau Constanţa. IRLO şi-a terminat lucrarea gândită pentru tramvaiul de Cluj, iar în câteva zile acesta va circula prin oraş, anunţă iniţiatorii fondului.

„Culoarea poate să îmbrace orice suport din mediul urban și să dea un aer optimist. În cazul acesta ajută la conștientizarea folosirii transportului în comun. Propun o scenă în care oamenii dorm împreună și aparent sunt voioși dar lipsește ceva: ochii deschiși. Totuși sunt păziți de entități treze. Îngerii și elfii din capetele tramvaiului deschid și închid coloana compoziției. Gurile lor sunt farurile, ei grăiesc lumina”, spune artistul Irlo, pe numele lui real Laurențiu Alexandrescu. Lucrările la cel de-al treilea tramvai pictat din Cluj au durat trei zile.

 

Sursa foto:Jazz in the Park

 

Galerie de artă pe roți #3 este al patrulea proiect finanțat din Fondul Jazz in the Park 2017 şi este un proiect inițiat de artiştii Ocu și Kero Zen. În 2017, cu sprijin financiar din Fondul Jazz in the Park s-a derulat programul Te Khelas Amen, proiect de educație non-formală adresat copiilor și tinerilor din comunitatea Pata Rât, s-au acordat burse sportive, iar în curând va fi realizat un teren de joacă și sport la Pata Rât.

La final de februarie, organizatorii au lansat ediţia de 2018 a Fondului Jazz in the Park, mecanismul prin care participanții susțin arta și se implică în comunitate. Anul acesta, organizatorii îşi propun să strângă din bilete neobligatorii 30.000 de euro, bani din care ar urma să fie finanţate cel puțin trei proiecte artistice. Mai multe informaţii AICI

Nici un comentariu

Scrie un comentariu