Închide

În teren se poticnesc, dar pe hârtii sunt campioni: clusterul de industrii creative din Cluj are Consiliu Director, șef e președintele senatului UAD Sbârciu

Economie by Actual de Cluj - oct. 17, 2016 0 334

 

Toate se mișcă doar pe hârtii, în teren se așteaptă rezultate de ani de zile, dar au șefie: au semnat actele constitutive pentru fata morgana a clusterulu ide industrii creative din Cluj și au ales structura de conducere, în vreme ce în teren șantierul așteaptă de ani de zile să fie finalizat.

Clusterul de industrii creative din Cluj există în sfârșit pe hârtie, după ce la începutul acestei luni au fost semnate actele constitutive – dar în teren realitatea încă mai așteaptă. Șeful clusterului va fi președintele senatului Universității de Arte și Design din Cluj-Napoca, Ioan Sbârciu (foto, în capul mesei); din Consiliul Director mai fac parte fostul vicepreședinte al Consiliului Județean Alexandru Coroian, directorul ARIES Transilvania BIanca Muntean, directorul agenției de publicitate Vitrina Mihaela Rus, prorecturl UTCN Daniela Popescu, directorul adjunct al Băncii Transilvania Tiberiu Moisă și, în zona de administrație publică, Primăria Cluj-Napoca.

În Clusterul de Industrii Creative Transilvania activează reprezentanţi ai unor domenii precum publicitate, arhitectură, arte și antichități, meșteșuguri, design, modă, film, video și fotografie, software, jocuri electronice, muzică și artele spectacolului, activitatea editurilor – cărţi, reviste, ziare, audio şi televiziune, numarul de membrii fondatori fiind de 43, explică organizatorii.

Între timp, Centrul Regional de Industrii Creative, „Hollywood-ul pitic” din dealul Lombului și care ar trebui să asigure infrastructura necesară activităților creative, lasă de dorit la capitolul existență. Citește detalii:

Dealul cu orășelul clujean al viitorului, sugativă de bani publici

Primăria vrea mini-“parc industrial” în ceea ce era anunţat drept “Orăşelul Inovării” din Lomb

 

Noul drum spre “orășelul inovării” din Lomb a dat chix. Consolidarea sa, mai scumpă ca lucrările de amenajare

Început poticnit pentru proiectele primăriei din Lomb. “Hollywood-ul pitic” are constructor nou. Când reîncep lucrările și câți bani europeni se pierd

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare