Închide

FOTO/VIDEO Party pe acoperiş, cu vedere spre Capitala Europeană a Tineretului: s-a pus scena lângă elefant. Care e „cauza”

ActualitateRecomandarea redacției by Kristina Reştea - apr. 25, 2015 4 1342

Lume de Vamă, lume de club, lume cu pălării şi, desigur, ochelari de soare, accente boeme, fashion sau hipster, rochii lungi şi pantaloni scurţi, studenţi, mulţi studenţi – au urcat şi au petrecut pe acoperiş la început de week-end.

Vineri seara e primul party cu brand „Day 15”, în an de Cluj Capitala Europeană a Tineretului. Evenimentul a fost pregătit împreună cu echipa Balcony TV Cluj/Kolozsvár, pe acoperiș şi pentru o cauză: se va lucra la transformarea unor spații „gri” și triste în unele mai colorate şi prietenoase, pentru copiii internați la Pediatrie 2, secția Oncopediatrie, a anunţat echipa Cluj 2015. Acțiunea va fi programată pentru lunile viitoare și va fi realizată împreună cu Asociatia Little People Romania.

Locul ales pentru… „evenimentul caritabil” / party: acoperişul complexului Leu. Complex cu adevărat complex: clădirea amestecă aproape orice: de la piaţa – hală agroalimentară de la parter la funcţiuni pe etaje: biliard, clubbing, parcări pe nivelurile superioare pentru ca imobilul să se termine cu o terasă de ultim etaj. „Encore un!”, după cum numără, în limbi străine, oaspeţii după urcarea a cinci etaje pe scări. Fiindcă lifturile sunt deja supra-aglomerate, la două ore după ora anunţată de începere a petrecerii. Intrarea se face pe bază de donaţie, în cutia transparentă, la schimb cu brăţara fosforescentă. În locul de unde se vede oraşul (iar oraşului i se văd casele, blocurile, străzile, catedralele şi şantierele) s-a instalat scenă, cu tot cu lumini şi muzică Live. Line-up anunţat: DJ Marwan / DUA, Fishman, Nopame.

 

 

S-au instalat şi baruri, unde băutura vine la schimb cu „token”-i (unul valorează 3 lei). Lumea se plimbă, dansează şi, inevitabil, se fac poze. Cu sau fără elefantul care locuieşte şi el pe acoperiş.

DSC_3108

Nu poţi să ratezi un asemenea decor! „Mai am 1%!”, zice dezamăgită de statusul bateriei de telefon una dintre participante. „Eu 10%”, e răspunsul triumfător al interlocutorului.

 

Selfie-uri se fac în continuare, iar, pentru că petrecerea a început înainte să se întunece, cei care (încă) nu dansează s-au aşezat. Pe jos ori, dacă mai prind loc, folosesc mobilierul din paleţi adus de partenerii de la Urbannect, care a mai fost instalat şi în Piaţa Unirii. „Eu mă bucur că organizatorii au venit cu ideea aceasta, iar mobilierul este folosit. Ideea este ca el să ajungă în mai multe locuri din oraş şi nu doar în centru, ci, la un moment dat, şi în cartiere”, spune arhitectul Dan Clinci.

„Mul-tu-mesc!”, (exact aşa, fără diacritice) se zice la bar în loc de „merci”. În Capitala Europeană a Tineretului, party-ul pe acoperiş e „poliglot” şi multicultural: se vorbeşte engleză, franceză sau română cu accent european.

 

Sursa foto: Day 15, Vlad Hurgoiu

Sursa foto: Day 15, Vlad Hurgoiu

 

Cât despre cauza pentru care, teoretic, a venit lumea la party pe acoperiş, coordonatorul departamentului de reactivare urbană în cadrul Capitalei Tineretului, Răzvan Luca, precizează că intervenţiile depind de sumele adunate. Dar există şi un prim target minim pentru primul eveniment. „Dacă nu strângem 5.000 de lei înseamnă că trăim într-un oraş foarte zgârcit”, punctează Luca.

 

Ce e Day 15
Proiectul Day 15 este finanţat prin granturile SEE 2009 – 2014, în cadrul Fondului ONG în România și este co-finanțat și susținut de Primăria și Consiliul Local Cluj-Napoca. De asemenea, Day 15 este unul dintre proiectele din cadrul programului Cluj-Napoca 2015 Capitala Europeană a Tineretului.

Câteva Day 15- uri din oraş:

FOTO/VIDEO. Mini-Parcul Est. Cum s-a lucrat, pe muzică, la “înverzit” 5000 mp între lacurile din Gheorgheni

FOTO. Another… lotus on the wall. Cum s-au colorat zidurile Clujului cu apelul de „No hate”

 • author photo two

  Kristina Reştea

  Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

  4 comentarii

  Scrie un comentariu

  Articole similare