Închide

FOTO În urmă cu câțiva ani era în paragină, acum atrage mii de turiști. Stațiunea aflată la 135 de kilometri de Cluj care devine neîncăpătoare în weekend

ActualitateSănătate by Actual de Cluj - iun. 25, 2016 0 4308

1 milion de euro investiți au fost suficienți pentru schimbarea radicală a Băilor Boghiș, din județul Sălaj.  În urmă cu câțiva ani locul era evitat, dar din 2014, în urma unor lucrări ample de reamenajare, situația s-a schimbat radical.

Acum, la Boghiș sunt 4 bazine, o zonă amplă de relaxare, camping, terase și dotări la standarde înalte. Iar lumea a început să vină mai mult ca niciodată.  Situată la 135 de kilometri de Cluj, în comuna Boghiș, stațiunea din județul Sălaj e frecventată de tot mai mulți turiști.

Boghis

 

Baza de tratament este formată dintr-o sală de așteptare cu recepție, trei cabinete medicale cu săli pentru kinetoterapie, fizioterapie și masaj reflexogen, salaă cu bazin de balneație, sală cu bazin de hidrokinetoterapie, punct de aststență medicală și prim ajutor.

Datorită calităților apei termale, la Băile Boghiș se tratează următoarelor afecțiuni:

– reumatismale degenerative cronice – spondiloză cervicală, dorsală și lombară, artroze și poliartroze,
– reumatismale abarticulare – tendomioze, periartrită scapulohumerală,
– neurologice periferice – pareze ușoare și sechele minore după poliomelită,
– post traumatice – redori articulare post traumatice, stări după operații pe mușchi, articulații și oase, stări după entorse, luxații și fracturi,
– ginecologice – insuficienta ovariana, cervicite cronice,
– boli de nutriție si metabolism,
– dermatologice.

Boghis2

 

Cine deține Băile Boghiș

Stațiunea aparține în procente egale Elenei Udrea , respectiv Liei Stanca, aceasta din urmă fiind soția unui controversat om de afaceri sălăjean, Viorel Stanca, fost colaborator al Securității, ajuns între timp în topurile celor mai bogați români. În 1971 s-a construit primul bazin, completat după câțiva ani de altele două. Cum stațiunea s-a aflat în subordinea Oficiului Județean pentru Turism din Sălaj, investițiile au fost minime, de-aici și degradarea treptată a locației. Din 2006, stațiunea a ajuns în posesia lui Viorel Stanca, iar în 2014 în acționariat a intrat Elena Udrea.

Control ANAF

În urmă cu o săptămână clujenii care au fost la Boghiș s-au trezit că nu pot intra în stațiune deoarece stațiunea a fost vizată de un control ANAF plănuit taman în weekend. Turiștii au fost obligați să aștepte peste o oră în soare pentru a putea intra în baza de agrement, dar ulterior au fost lăsați să intre gratuit la ștrand, însă fără a putea consuma nimic în incintă, toate vânzările fiind sistate.  Așadar, luați în calcul și eventuale inconveniente dacă vă hotărâți să vizitați Boghișul.

Boghis

Boghisss

Vedere cu Băile Boghiș din anii 80

Vedere cu Băile Boghiș din anii 80

 

 

CITIȚI ȘI: GALERIE FOTO Ai zice că ești în Austria, dar ești la 150 de km de Cluj. Stațiunea din România unde muntele se îmbină cu plajele de nisip fin

Băile Sarcău, o alternativă la ștrandurile aglomerate clujene. Relaxare, sănătate și liniște. Efectele curative ale apei din Sarcău

VIDEO Senzații tari și peisaje care-ți taie respirația la doar câțiva kilometri de Cluj. Distracția e garantată toată vara!

Maldivele Clujului: succesul ratat al Lagunei Albastre și de ce merită să o vizitezi

Locul fermecat de lângă Cluj. Faci baie gratis, se ajunge foarte ușor și e vizitat de mii de turiști în fiecare an

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare