Închide

Patru noi sensuri giratorii și o premieră pentru circulația din Cluj

ActualitateAdministrațieTop News by Luminiţa Silea - iun. 25, 2016 0 1491

În premieră pentru Cluj va fi amenajată după 15 iulie, experimental, o bandă dedicată pentru autobuze pe o porțiune de 300 de metri între PIața Ștefan Cel Mare – Traian Moșoiu și Calea Dorobanților. Măsura a fost aprobată în ședința de săptămâna aceasta a Comisiei de Circulație din cadrul primăriei.

Respectiva bandă dedicată pentru transportul în comun va fi amenajată la bordură și va fi delimitată cu stâlpișori. De asemenea, după cum a explicat șefa Serviciului de Siguranța Circulației din cadrul primăriei, Mirela Mărincean, va fi modifiat și modul de semaforizare a intersecției de la intrarea pe Dorobanților, tocmai pentru a separa fazele de circulație și a permite traversarea pietonilor dar și asigurarea virajului la dreapta pentru autovehicule, dar și calea pentru mijloacele de transport în comun.

Banda dedicată pentru autobuze va funcționa experimental, iar între timp specialiștii vor analiza și alte porțiuni de pe axa Mănăștur-Mărăști pe care urmează să fie implementat acest sistem de benzi dedicate pentru transportul în comun.

O altă decizie luată de Comisia de Circulație vizează înființarea a patru noi sensuri giratorii: Maramureșului cu Vrancea, Maramureșului cu Oașului (se poate face similar cu sensul giratoriu de la Auchan, având în vedere și prezența liniei de tramvai), Fabricii cu Sobarilor și Oașului cu strada Gării. Termenul de realizare pentru aceste noi girații este 1 august.

De asemenea, Comisia de circulația a stabilit ca pe strada Byron să fie institui sens unic, cu excepția porțiunii între alea cu nr. 46 și strada Sobarilor, riveranii putând circula în ambele sensuri pe arteră și a mai decis ca pe strada Bărc dar și pe Dragalina (la nr. 74 și nr. 90) să fie amenajate praguri de sol, deocamdată de cauciuc.

Explicații la planșă date de Mirela Mărincean cu privire la noile măsuri impuse pentru decongestionarea circulației din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare