Închide

FOTO. Bilanț de birouri 2014, episodul 3. Centrul de afaceri de pe terenul Pufarinului mai are un etaj "de dat"

EconomieTop News by Kristina Reştea - dec. 18, 2014 0 381

 

Clădirea 1 dintre cele proiectate pe fosta platformă a fabricii Feleacul a „sosit” prima pe piața imobiliară din Cluj, din noul val de centre de afaceri, care a mai adus imobilele Liberty Technology Park (Libertatea), United Business Center Tower (Iulius), The Office (Tricotaje Someșul). Chiar și în aceste condiții, primul imobil din Cluj Business Center, finalizat din 2013, încă nu e integral ocupat.

În această toamnă, cel mai mare chiriaș al clădirii s-a mutat din centrul de afaceri al familiei Buzoianu (Felinvest), unde era instalat temporar în centrul de afaceri al ieșeanului Iulian Dascălu (United, Iulius). Compania de IT Endava preluase, temporar, un spațiu de aproximativ 2.400 mp în CBC doar până la finalizarea imobilul United Business Center, dezvoltat de ieşenii de la Iulius Group. Pentru o parte din spațiul eliberat, operatorii clădirii au găsit înlocuitori, dar încă mai sunt disponibili metri pătrați în clădirea din Mărăști. „Mai avem un etaj de închiriat – 1.150 mp liberi, pentru care încă suntem în discuții cu potențiali clienți interesați”, susține Călin Buzoianu, directorul Felinvest. Compania furnizoare de software Arobs Transilvania s-a instalat în acastă vară în CBC, unde a preluat o suprafață de 1.500 mp pentru 200 dintre cei aproximativ 400 de angajați ai companiei. Aături de Arobs, printre chiriași se mai numără companii ca IDM, Analog, SAP ori Recollection. Clădirea are o suprafață închiriabilă de 8.600 mp și o chirie medie de 12 euro/mp.

 

Sursa galerie foto: CBC

 

Gândit pe etape, CBC urma să fie, la finalizare, cel mai mare centru de afaceri din oraș, cu un total de 57.050 mp birouri clasa A şi servicii. Concurența puternică din ultimul an din piața birourilor și noile proiecte în derulare pe acest segment au modificat planurile dezvoltatorilor de la Felinvest. Astfel, proprietarii au decis să renunţe la o parte dintre spaţiile de birouri proiectate în favoarea unui bloc de apartamente, pe fundalul „războiului” din piaţa centrelor de afaceri, după cum au descris reprezentanţii CBC situaţia actuală din segmentul Office de la Cluj. Deocamdată se lucrează la o nouă clădire de dimensiuni similare cu prima, după ce șantierul temporar blocat a fost reluat în acest an. Pentru scara II, structura clădirii de opt etaje e în picioare, iar pentru luna mai ne pregătim de inaugurare”,a completat Buzoianu. 

 

Citește și

FOTO. Cum arată cu locatari cea mai mare clădire de birouri din oraș. Bilanț de decembrie la The Office: 80% grad de ocupare

 

Bilanț de birouri în 2014, episodul 2. Cum a trecut anul transferului Libertatea – Liberty: 300 de angajați IT în fosta fabrică de mobilă

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare