Închide

Primăria vrea bani europeni pentru noul parc de aventură din Gheorgheni. 5 milioane de euro

AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - dec. 18, 2014 0 1233

Administrația locală a emis autorizația de construire pentru noul parc pe care vrea să-l amenajeze pe 9,4 hectare în zona Cartodromului din cartierul Gherogheni. Primarul Emil Boc spune că proiectul parcului va candida pentr a fi finanțat din fonduri europene, având în vedere că realizarea lui necesită peste 22 de milioane de lei, conform studiului de fezabilitate aprobat de Consiliul Local anul trecut.

Pe un teren de aproximativ 9,4 hectare s-a propus de către Civitas Proiectare (cei care au câștigat proiectul) un amfiteatru dar şi terenuri de baschet, minifotbal, tennis de camp, volei de plajă, badminton, dar şi o pistă de alergare, un parc aventură, o zonă de escaladă-bloc, una de paintball sau un skate-park, un loc de joacă pentru copii, într-o zonă delimitată de stăzile Lucia Sturza Bulandra şi Soporului.

Civitas a prezentat Comisie de Urbanism a primăriei Planul Urbanistic de Detaliu aferent noului complex sportive la şedinţa din 29 august 2013, când a fost şi aprobat. Potrivit avizului, documentaţia reglementează accesul auto şi pietonal din strada Lucia Sturza Bulandra şi staţionarea autovehiculelor în incintă respectând regulementul privind asigurarea locurilor de parcare aprobat printr-o hotărâre a consiliul local din 2006.

Consilierii locali au aprobat studiul de fezabilitate în noiembrie 2013, realizarea parcului fiind evaluată la peste 22 de milioane de lei, din care construcțiile și montajul presupul peste 15,6 milioane de lei.

Proiectul primăriei a fost criticat de Registrul Urbaniștilor din România – filiala Nord-Vest pentru că nu a rezultat în urma unei dezbateri publice și cu respectarea exigențelor legate de procedurile de urbanism – fiind vorba despre o suprafață extrem de generoasă de teren, respectivul parc trebuia să aibă un Plan Urbanistic Zonal și nu un Plan Urbanistic de Detaliu, așa cum a preferat primăria. Mai ales că în documentaţia aprobată de primărie se prevăd construcții în respectiva zonă verde din cartierul Gherogheni.

Primarul Emil Boc a promis public că nu se va construi decât în conformitate cu legea în zona din Gherogheni care va fi o oază verde pentru locuitorii cartierului.

parc

Care erau termenul de realizare anunțat pentru parcul din Gherogheni

Primarul declara că proiectul va avea trei faze: studii geo-topo, PUD, studiu de fezabilitate, realizarea proiectării şi licitaţia pentru proiectare şi execuţie, iar în final implementarea şi executarea proiectului. Conform estimărilor lui Boc, baza sportivă urma să fie gata în 2014.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.