Închide

FOTO. Cum arată cu locatari cea mai mare clădire de birouri din oraș. Bilanț de decembrie la The Office: 80% grad de ocupare

EconomieTop News by Kristina Reştea - dec. 06, 2014 0 1414

 

 

Sedii în sistem open-space de unde se “livrează” IT spre State ori spre Europa de Vest, săli de meeting-uri și birouri de management separate prin pereți de sticlă, un centru de conferințe cu scaune albastre, terase verzi la etaj cu acces din clădire și un restaurant cu parchet și mozaic – sunt câteva dintre ingredientele care desenează noua clădire de sticlă ridicată pe terenul unei foste fabrici de tricotaje/tutun. The Office, cea mai mare clădire de birouri din oraș, a ajuns la un grad de ocupare de 80%, la șase luni de la inaugurare. Dezvoltatorii estimau că până la finalul acestui an clădirea de pe Bulevardul 21 Decembrie va fi integral ocupată.

 

hol

 

Înainte de închiderea anului, proprietarii centrului de afaceri de 19.000 mp ridicat în locul fostei fabrici Tricotaje Someșul sunt cu 20% în urma planurilor anunțate la inaugurare în ceea ce privește umplerea cu firme a clădirii. Cu toate acestea, au fost atrași câțiva chiriași importanți, dintre care unii au planuri să preia spații și în următoarele faze de proiect, iar în imediata vecinătate a primei clădiri The Office constructorii au în lucru etapa a doua a complexului de birouri, care va lansa pe piața clujeană o suprafață similară de spații, la finalul anului viitor. La final de șantier, proiectul dezvoltat în parteneriat de fondul sud-african de investiții NEPI și omul de afaceri timișorean Ovidiu Șandor va avea 54.000 mp.

 

Sursa Galerie Foto: The Office

 

 

Cea mai mare clădire de birouri din Cluj s-a deschis oficial în luna mai cu doar 50% din suprafață acoperită prin contracte, cu toate că reprezentanții dezvoltatorilor The Office estimau în lunile precedente un grad de ocupare de 60-70% atins la inaugurare.  La momentul inaugurării din mai, co-proprietarul Ovidiu Șandor estima că până la final de an clădirea va fi complet ocupată. “80% e un procent foarte bun și în continuare există discuții în derulare și interes pentru preluarea spațiilor. S-au instalat deja câteva companii importante din sectorul IT în special și este de asemenea operațională partea de servicii”, spun reprezentanții dezvoltatorilor.

 

iesire

 

Cine s-a instalat

Prima fază a complexului de birouri cuprinde o suprafață închiriabilă de 19.000 mp, iar interesul manifestat pentru “The Office” provine atât din partea companiilor multinaţionale, cu precădere din sectorul IT/C sau firmelor de engineering deja prezente în Cluj-Napoca, cât şi din sfera operatorilor de servicii. Printre companiile cu care au fost încheiate deja contracte se numără Yonder, National Instruments, Bombardier, Yardi Systems, 3Pillar Global, Layershift Technologies, Deloitte, Blue Projects.“The Office” include o zonă de servicii şi de retail, în care îşi desfășoară activitatea operatori precum operatorul de turism TUI, cafeneaua La Casa, agenția imobiliară Remax sau restaurantul Hugo. De asemenea, centrul de conferințe al complexului este funcțional începând din această vară.

 

chiriasi lista

 

 

 Cine a mai venit, cine mai vine

O altă inaugurare importantă pe segmentul birourilor a fost marcată în acest an la Cluj de dezvoltatorilor mall-urilor din rețeaua Iulius care au livrat o clădire de birouri de zece etaje, pe malul lacului din Gherogheni. De asemenea, în acest an s-au demarat ori s-au reluat lucrările pentru Fazele II din cadrul a două centre de afaceri: Liberty Technology Park (ex-Libertatea, Fribourg Development) și Cluj Business Center (ex-Feleacul, Felinvest).

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.