Închide

UPDATE! EXCLUSIV: Al doilea transfer perfectat de „U” Cluj: „Am venit la o echipă mare, Walter vrea titlul”. Jucătorul dă înapoi, Săgeata răsunde: „Îl trimitem la județ, căpitan de echipă”

Recomandarea redacțieiSport by Catalin Suciu - iun. 02, 2014 1 637

UPDATE

Mijlocașul Florin Achim l-a sunat pe reporterul actualdecluj.ro și a ținut să facă alte câteva precizări. Fotbalistul retractează cele spuse ieri și susține că n-a semnat cu Universitatea , dar și-ar dori să evolueze la „U”:

 „Eu sunt încă sub contract cu Săgeata, n-am semnat cu nimeni. Mi-ar plăcea să joc la Cluj, asta trebuie să se știe, dar n-am semnat, nici un am voie”, a spus Achim.

Iminentul transfer la formația lui Teja a fost taxat de Aurelian Băbuțan , președintele de la Săgeata Năvodari:

„Eu știu de mult timp, nici nu era nevoie să apară în presă, pentru că aflasem că el vrea să semneze cu Universitatea.  Universitatea nu are nevoie de astfel de caractere. Toți antrenorii au vrut să-l dea afară, eu l-am salvat și mi-a întors spatele. El este sub contract cu Săgeata. Există , într-adevăr, o clauză,  dar vom lăsa Federația să o analizeze. O să vorbesc personal și cu domnul Walter să-i spun ce fel de om e Achim. „U” Cluj are nevoie de caractere. Repet, eu știam informațiile astea de foarte mult timp. O  să-i fac hârtie să se prezinte la reunire. Facem echipa a doua în județ și o să-l punem căpitan acolo, să fie căpitan de echipă la județ”, a răbufnit Băbuțan. 

 

Universitatea Cluj a făcut al doilea transfer al verii după ce săptămâna trecută l-a  adus pe Raul Costin, fostul mijlocaș de la FC Vaslui.

Florin Achim
„Studenții” l-au luat pe Florin Achim, un mijlocaș de bandă dreaptă de la Săgeata Năvodari. Jucătorul în vârstă de 22 de ani se va prezenta la reunirea lotului și este încântat de noua sa echipă.

„99% sunt jucătorul Universității.  E o echipă mare și e un pas în față pentru mine în carieră. Domnul Walter vrea să se bată la titlu în scurt timp, e un patron foarte ambițios.  Există și o conducere tânără și profesionistă, un antrenor redutabil, talentat și un președinte școlit în Germania. Mă bucur foarte mult”, a declarat Achim pentru actualdecluj.ro.

Acesta s-a format ca fotbalist la Baia Mare și înainte de a semna cu Universitatea s-a consultat cu Paul Batin, cel care a evoluat în ultimii ani la CFR Cluj.

„Cu Paul sunt prieten din copilărie, ne știm foarte bine. Mi-a vorbit laudativ despre oraș, despre Cluj. De Universitatea mi-a zis că e o echipă foarte iubită și apreciată și nu doar în Cluj, ci în toată Transilvania. Oricum n-am stat pe gânduri când am primit această ofertă”,  a adăugat Achim.

Florin Achim (22 de ani) mai are contract cu Săgeata Năvodari, dar are o clauză de 100.000 de euro pe care Săgeata ar fi trebuit s-o activeze pentru a-l păstra, ceea ce nu s-a întâmplat.

 

CITEȘTE ȘI:  Giurgiu, pe lista lui Mihai Teja. Mijlocașul confirmă interesul lui „U” : „Impresarul mi-a zis că sunt dorit”

Primii jucători doriți de Universitatea Cluj (VIDEO)

Un comentariu

  1. Eu pe domnul Barbutan il stiam de caracter. Nu inteleg de ce vrea sa distruga cariera lui Achim. Ca sa fie toata lumea fericita, ar trebui ca Achim sa semneze cu U Cluj dar sa ramana in coproprietate cu Navodariul. Astfel, cand va fi vandut in strainatate in urmatorii ani pe o cifra in jurul a 9-12 milioane de euro, si Navodariul va primi bani.

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.