Închide

FOTO/ 11 goluri, nume vechi și noi în demonstrativul „U” Cluj – Generația de Aur. „Cobra” a făcut show!

Recomandarea redacțieiSport by Catalin Suciu - iun. 01, 2014 0 886

E sâmbătă și ploia se cerne peste Cluj și parcă nu vrea să se mai oprească. La stadion se fac ultimele pregătiri pentru meciul caritabil dintre „U” Cluj și România, „Generația de Aur.”

 

"U" și Generația de Aur, înainte de start

„U” și Generația de Aur, înainte de start

Gașca foștilor studenți s-a strâns la pensiunea Arena, de lângă polivalentă. „Motanul” Maier, „Pluto” Brătianu, Jula și Zoli Ritli stau pe-o canapea la intrare și se pregătesc de o miuță, așa cum o făceau și anii 90. Atmosfera e acceeași, doar chipurile s-au mai schimbat. Timpul nu iartă! Hai că apar și câteva glume, normal. „Băi, ce burtă mai ai, ia uitați-vă la Ritli”. Cârlionțatul din poarta „Șepcilor” a chelit acum și are câteva kilograme în plus.

„Hai că întârziem, ne ceartă lumea”. Băieții pornesc apoi, în pas alert, spre stadion. „Ia uite ce stadion, noi jucam pe vechiul Moina. Bine, era fermecător, mereu sărbătoare”, povestește Ritli.

Sunt invitați în vestiar , iar apoi se alătură celorlalți. Predatu e pregătit și el să intre pe teren. Cioloboc, Bănceu, Popescu și Radu Sabo așteaptă să iasă deja la încălzire. Vestiarul oaspeților devine și el neîncăpător. Au sosit deja Adrian Ilie, Dorinel Munteanu, Gâlcă și Stelea. Ce fotbaliști! Ilie și Gâlcă par neschimbați, n-ai zice că s-au retras din activitate de ani buni.

Arena e aproape goală, în jur de 200 de oameni așteaptă echipele să iasă la încălzire. Până atunci, lumea se delectează cu câteva filmulețe pe tabelele electronice. Rulează imagini de arhivă ale TVR-ului de la campionatele Mondiale. Hagi și golul cu Columbia din 94, Ilie și lobul în poarta aceluiași Mondragon în 98, în comentariul lui Emil Grădinescu. „Dorinel Munteanu, Valderama, încercare de presing, Hagi, Hagi, Adrian Ilie, contră favorabilă, Ilie… Gooool! MAG-NI-FIC!!”.

Cobra are aceeași eleganță în joc și astăzi. Stilul de alergare inconfundabil, cu pumnii strânși mereu și lovitura fină, o eleganță cum n-a mai avut nici un atacant român.

Gâlcă e neobosit, așa cum îl cunosc toți microbiștii, cu capul sus întotdeauna, Munteanu e static, dar n-a uitat cum să lovesacă mingea. Lipsește , însă, Regele! Hagi n-a vrut sau n-a putut să ajungă! Nici al doilea Gică, din motive lesne de înțeles. N-a fost nici Lăcătuș, Dumitrescu sau Răducioiu. Ganea a spus prezent și e la fel de bătăios ca-n vremurile bune, deși nu-l mai ajută deloc fizicul. „Tati, am câteva kilograme în plus, dar fotbalul nu l-am uitat”.

Adrian Ilie și Gâlcă n-au îmbătrânit nici o zi.  foto: silviucristeaphotography.blogspot.ro/

Adrian Ilie și Gâlcă n-au îmbătrânit nici o zi. foto: silviucristeaphotography.blogspot.ro/

Universitatea lui Maier, Cioloboc, Ritli, Sabo sau Brătianu încearcă să țină pipt, dar Ilie și Ganea fac ravagii în atac. Cobra deschide scorul, mai înscrie încă o dată cu un șut impecabil, în forță, sub transversală, și încă o dată, marchează și Ganea , Rotariu și Ilie Lazăr.

 6-0 la pauză și e nevoie de schimbare în echipa lui ”U”. Studenții sunt epuizați, Șandru se cere afară după un sprint de 30 de metri și-o căzătură resimțită până-n măduva oaselor. Tricolorii o lasă mai moale. Câteva nume noi și-au făcut loc în lot, printre care Uzunea , un antrenor de copii și juniori de la FRF , Sorin Vădana, fostul arbitru sau , țineți-vă bine, Aurelian Ghișa, patronul de la Sănătatea Cluj!

Romania2

 Stelea a ieșit apoi din poartă și-a jucat vârf! A și înscris, Munteanu și Gâlcă au marcat și ei, iar Cocan a mai spălat din onoarea Universității, înscriind singurul gol.

Fluier final, 1-10 și petrecere cu șpriț ca-n vremurile bune !

 Romania3

U CLUJ – GENERAŢIA DE AUR 1-10 (0-6)

Au marcat: Adrian Ilie (3 goluri), Ganea (2), Rotariu (1), Ilie Lazăr (1), Munteanu (1), Gâlcă (1), Stelea (1)

U Cluj 90-95: Ritli – Şandru, Jula, Brătianu, Cristi Pojar – Francisc Dican, Cioloboc – Radu Sabo, Maier, Bănceu – Marius Popescu.

Antrenori: Remus Câmpeanu, Remus Vlad, Tiberiu Poraczki

România: Stelea – Vădana, Leo Grozavu, Daniel Prodan, Uzunea – Gălcă, Dorinel Munteanu – Ilie Lazăr, Adrian Ilie, Rotariu – Ganea. Rezervă: Aurelian Ghişa

 

  • Toți banii din încasări vor fi direcționați pentru continuarea lucrărilor la Așezământul Social pentru copii Sfântul Onufrie de la Mănăstirea Tăuți și pentru sprijinirea caselor de tip familial ale Centrului de Servicii Sociale Sfânta Veronica din comuna Dumbrava, locuințe care adăpostesc peste 100 de copii aflați în dificultate.

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Catalin Suciu

Este reporter pentru site-ul actualdecluj.ro, din aprilie 2014. Anterior a lucrat la cotidianul Ziua de Cluj din august 2011. A mai lucrat la cotidianul Monitorul de Cluj între octombrie 2006 și mai 2010, şi la agenţia de presă NewsIn în perioada martie 2007 – februarie 2009. Este absolvent al Facultății de Jurnalism din cadrul Universităţii „Babeș- Bolyai”.