Închide

Două companii din IT fuzionează. La Cluj apare un centru cu 1000 de angajați

EconomieTop News by Kristina Reştea - sept. 09, 2016 0 1303

ISDC, o companie de servicii IT, cu capital olandez și aproximativ 300 de angajați, și britanicii de la Endava anunță fuziunea celor două companii – va rezulta o organizație cu un număr total de aproximativ 3.300 de angajați.  „Înghițind” ISDC, Endava ajunge o companie cu 1000 de angajați în centrul de la Cluj.

Cei 3.300 de angajați lucrează în birouri de vânzări din Marea Britanie, Olanda, Germania, Statele Unite, respectiv în centre de dezvoltare software și suport din România, Bulgaria, Serbia, Macedonia, Moldova și Columbia. Echipa ISDC va contribui la „consolidarea semnificativă a prezenței Endava pe piața locală și în regiune”, precizează reprezentanții companiei. Mai precis, în urma acestei fuziuni, numărul de angajați va trece de 1.000 de persoane în centrul său din Cluj, respectiv de 1.900 de persoane în România, unde compania mai are centre de dezvoltare software în București și Iași. De asemenea, Sofia, Bulgaria, va deveni o nouă locație unde Endava se va extinde. ISDC are echipă în Bulgaria.

„Cele două companii își unesc forțele pentru a crește și mai mult capacitatea Endava de a  răspunde cererii care vine din partea unui portofoliu tot mai mare de clienți la nivel global”, este motivația transmisă de reprezentanții companiilor. Printre acești clienți se numără companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicatii, media, tehnologie, sau comerț și transporturi. Această fuziune vine in continuarea unor alte fuziuni și achiziții realizate de Endava în ultimii 3 ani în Europa și America de Nord.

“Dorim să ne unim forțele cu Endava. Avem același ADN și model de business”, a declarat Eddy Vermeire, CEO ISDC “Reunirea celor două organizații ne permite să creștem valoarea oferită clienților noștri, prin consolidarea expertizei pe care o avem în domeniul financiar-bancar și al tehnologiilor avansate”, spune John Cotterell, Chief Executive Endava

ISDC e o companie activă de 25 de ani în livrarea de proiecte IT end-to-end (modernizare, integrare, migrare) cu echipe din România și Bulgaria. ISDC are în portofoliu proiecte în domenii cum ar fi managementul de aplicații, analiză avansată de date și expertiza de nișă. ISDC derulează în principal proiecte pentru domeniul serviciilor financiare, dar portofoliul de clienți include și companii inovative din alte domenii.

Endava este o companie privată de servicii IT cu 15 ani de experiență în colaborarea cu companii din domeniul serviciilor financiar-bancare, asigurări, telecomunicatii, media, tehnologie, sau comerț și transporturi. Endava are peste 3.000 de angajați în locații din America de Nord, Europa de Vest și centre de livrare din România, Moldova, Macedonia, Serbia și Columbia.

Despre piața IT de la Cluj, mai citiți și:

Companie clujeană de IT cu 1000 de angajați și brand japonez pleacă în Serbia să caute oameni

sau

De ce “Clujul – Silicon Valley” e un mit: schița industriei locale IT, desenată din interiorul industriei

Citeşte şi:

Popas, cu afaceri, la Cluj, din patria lui Bill Gates: “O regiune care se focusează aproape exclusiv pe outsourcing nu poate fi comparată cu Silicon Valley”.

 

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Kristina Reştea

Kristina Restea este reporter in echipa publicației online Actualdecluj.ro și are o experiență de 12 ani în presă. E absolventă a Facultății de Științe Politice, Administrative și ale Comunicării, din cadrul Universității „Babeș-Bolyai”, secția Jurnalism. Anterior lansării proiectului actualdecluj.ro a scris pentru cotidianul local Ziua de Cluj, ca reporter în departamentul Economic.

Articole similare