„În condițiile în care acum la nivelul UE fiecare țară are câte un PNRR de zeci sau chiar sute de miliarde de euro și sunt foarte multe lucrări în fiecare țară, s-a restrâns foarte mult numărul firmelor interesate pentru a participa la licitații. Asta este realitatea. De aceea am spus că este o veste bună că avem un ofertant care s-a înscris la această licitație și asta înseamnă că dacă satisface exigențele legale, va putea merge mai departe. Nu știu acest lucru, nu mă pot pronunța, pentru că acum urmează o perioadă de 60 de zile, care poate fi prelungită cu maxim încă 30 de zile lucrătoare, pentru evaluarea ofertei. Acolo este o chestiune tehnică, de specilitate”, a spus primarul Emil Boc din Bruxelles, într-o intervenție la Ziua Live.

Primarul a mai ținut să arate că lucrea de la Cluj estre extrem de grea cu viaducte și tuneluri și că, deși s-a depus o singură ofertă, asocierea are mai mulți subcontractanți ca cei de la Metroul Clujului. În cazul centurii sunt 17 subcontractori, deci, în total, cu ofertanții, 22 de firme au licitat să se ocupe de lucrări. La metrou, sunt doar 16, ofertanți și subcontractanți.

”Pe de altă parte, știți bine că această lucrare este extrem de complexă. Când ai 5 tunele, viaducte, poduri, vreo 13 noduri de legătură, ai 20 km de drumuri de legătură, 24 km de centură, 32 km de piste de biciclete… când traversezi Făgetul, știți că este o lucrare grea. Unii preferă să meargă la șes, pentru că e mult mai simplu decât să faci prin dealuri. În contextul acesta a fost prevăzută discuția despre care am vorbit, că am pus partea plină a paharului că avem un ofertant care s-a înscris la licitație”, a mai ținut să explice primarul Clujului.

O singură ofertă s-a depus la licitația pentru realizarea Centurii Metropolitane din Cluj. Urmează perioada de evaluare, maxim 90 zile lucrătoare.  Oferta vine din partea Asocierii CON-A OPERATIONS, DIMEX 2000, HYDROSTROY AD, CONCELEX si Automagistral-Pivden, firme din România, Bulgaria și Ucraina.

Firmele românești care au licitat (CON-A OPERATIONS, DIMEX 2000) sunt cele care lucrează pe șantierul drumului expres de legătură cu A3, un contract de 110 milioane de euro.

Primăria Cluj mai are o licitație în derulare pentru a achiziționa serviciile de supervizare a șantierului Centurii Metropolitane, un contract de 7,6 milioane de euro (peste 37,2 milioane lei fără TVA) – DETALII – Licitație de peste 7,6 milioane de euro pentru supervizarea lucrărilor la Centura Metropolitană a Clujului.

Deocamdată municipalitatea a atribuit un prim contract pentru o bucată de 2 kilometri din Centura Metropolitană a Clujului, segment care a intrat în proiectare și despre care primarul Emil Boc spunea că va intra în șantier undeva în primăvara lui 2024.

vezi și:

Primăria a primit o singură ofertă pentru realizarea Centurii Metropolitane a Clujului, estimată la câteva miliarde de lei/Ofertanți sunt companii care lucrează la drumul expres DN1 Tureni-A3