Închide

De azi puteţi vota proiecte care să fie realizate din banii oraşului. Doar 47 de idei în Bugetare participativă

Administrație by Actual de Cluj - oct. 01, 2018 0 380

 

Clujenii au 20 de zile să voteze proiectele favorite dintre cele propuse de cetăţeni, spre a fi finanţate din bani publici. De azi s-a dat startul etapei de vot în cadrul procesului de bugetare participativă. Varietatea nu e prea mare: la ediţia din acest an au rămas eligibile doar 47 de proiecte, faţă de 126 anul trecut.

Vezi şi:

Facultatea de științe politice întreabă 500 de clujeni dacă sunt mulțumiți de orașul în care trăiesc. Jumătate n-au auzit de proiectul de bugetare participativă

 

Proiectele sunt împărţite pe şase categorii: alei trotuare şi zone pietonale; mobilitate, accesibilitate şi siguranţa circulaţiei; spaţii verzi şi locuri de joacă; amenajare spaţii publice (mobilier urban, iluminat); infrastructură educaţională şi culturală; oraşul digital.

Fiecare participant care se înregistrează poate vota pentru maxim şase proiecte, câte unul din fiecare domeniu. Deocamdată s-au exprimat 497 de voturi, cele mai multe pentru spaţii verzi şi locuri de joacă.

Găsiţi AICI lista de proiecte

Fiecare cetățean înscris pe platforma bugetării participative poate alege șase proiecte (câte unul pentru fiecare dintre cele șase domenii stabilite). În această etapă, se vor selecta maxim 30 proiecte, iar primele trei clasate în funcție de numărul de voturi din fiecare domeniu vor intra automat în a doua etapă de vot, iar celelalte în funcție de numărul de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte. Urmează apoi validarea primei etape de vot, o a două etapă de vot şi procedura de validare aferentă. Rezultatele finale se afişează în 26 noiembrie. Lista proiectelor care vor fi implementate se va stabili în funcție de numărul de voturi. Primul proiect din fiecare domeniu (în funcție de numărul de voturi) va fi selectat automat, restul proiectelor urmând să fie ierarhizate în funcţie de numărul de voturi, indiferent de domeniul din care fac parte. Cele 15 proiecte urmează să fie implementate începând cu anul 2019.

 

Vezi şi:

Primăria sfidează criticile de pe Facebook și anunță că se apucă din nou de proiectul de bugetare participativă făcut în premieră la Cluj

 

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare