Închide

Consiliul Județean Alba a reziliat contractul cu antreprenorul lotului I al Transalpinei de Apuseni, o companie din Cluj, care nu a mai putut oferi garanția de bună execuție după falimentul City Insurance

Administrație by Actual de Cluj - mai 19, 2022 0 183

Reprezentanții Consiliului Județean Alba au anunțat că schimbă constructorul de pe lotul 1 al Transalpinei de Apuseni, una dintre cele mai importante investiții aflate în derulare în județ, care va lega Apusenii cu autostrada Sebeș-Turda, în zona Aiud.

Antreprenorul a intrat în insolvență și în plus nu a mai putut oferi o garanție de bună execuție, după intrarea în faliment a City Insurance. Au rezultat, potrivit reprezentanților CJ Alba, ”complicații și încetinirea ritmului în derularea lucrărilor”.

În anul 2019, Societatea de Construcţii Napoca SA Cluj-Napoca a câştigat procedura de atribuire pentru execuţia lucrărilor la ambele loturi din șoseaua ce va lega Munții Apuseni de autostradă.

Valoarea contractului pentru Lotul 1, cei 40 de km de drum ce pleacă din municipiul Aiud, partener în proiect, a fost de 74.184.474 lei (valoarea totală a proiectului depășește 188 de milioane de lei, banii provenind din fonduri europene).

Termen de finalizare era fixat pentru primăvara anului 2023, arată g4media.ro.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu