Închide

Clujean condamnat la aproape opt ani de închisoare în detenție după ce a drogat mai mulți bărbați cu care s-a întâlnit prin intermediul aplicațiilor specializate, pentru relații sexuale, le-a furat banii

Actualitate by Actual de Cluj - dec. 04, 2023 0 205

Un clujean a fost condamnat la aproape opt ani de închisoare în detenție după ce a drogat mai mulți bărbați cu care s-a întâlnit prin intermediul aplicațiilor specializate, pentru relații sexuale, le-a furat banii de pe carduri.
Decizia de condamnare a luat-o Tribunalul Cluj săptămâna trecută. Instanța l-a condamant pe inculpat, acum arestat preventiv, la șapte ani și zece luni în regim de detenție.
Conform datelor de la dosar, acesta a fost trimis în judecată prin rechizitoriu în 12 iulie. De atunci și până acum instanța a audiat inculpatul și victimele, și a dat o primă sentință, de condamnare. În rechizitoriu inculpatul e acuzat de tâlhărie și efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și acces ilegal la un sistem informatic, toate în formă continuată.
Anchetatorii arată că în 4 iunie în timp ce se afla în domiciliul uneia dintre persoanele vătămate inculpatul profitând de neatenția acesteia ar fi introdus în băutura victimei o substanță narcotică care i-ar fi provocat o stare de amețeală și inconștiență, iar în acest context i-ar fi sustras telefonul mobil, cardul bancar și actul de identitate, după care, în aceeași zi, ar fi asociat cardul bancar al victimei la contul autorului deschis pe o platformă online de jocuri de noroc și ar fi efectuat trei depuneri de numerar de câteva zute de lei. Mai apoi, în aceeași zi, ar fi efectuat un transfer de fonduri către un comerciant, producând un prejudiciu total victimei de 5.000 lei.
În alt caz, în 31 mai, în timp ce se afla în domiciliul unei alte persoane vătămate, profitând de neatenția acesteia din urmă, ar fi introdus în băutura victimei o substanță narcotică care i-ar fi provocat o stare de amețeală și inconștiență, iar în acest context i-ar fi sustras suma de 1.200 lei și o jachetă de blugi, după care, între 31 mai și 1 iunie, ar fi asociat cardul bancar al victimei la contul autorului deschis pe o platformă online de jocuri de noroc și ar fi efectuat cinci depuneri de numerar în valoare de 100 lei, 500 lei, 500 lei, 250 lei și 100 lei, producând un prejudiciu total victimei de 2.650 lei,
În 13 mai prin aceeași metodă ar fi prejudiciat o altă persoană vătămată, cu aproximativ 22.000 lei.
În 5 iunie una dintre persoanele vătămate a sesizat organele de poliție din cadrul Inspectoratului de Poliție arătând că în cursul zilei de 4 iunie a invitat la domiciliul său un bărbat pe care l-a cunoscut în mediul online, iar în acest context a consumat, fără a avea cunoștință, băuturi în care a fost introdusă o substanța necunoscută care i-a indus o stare de inconștiență, constatând ulterior că persoana în cauză, profitând de incapacitatea sa, i-a sustras actul de identitate, telefonul mobil și cardul bancar și, mai apoi, a efectuat mai multe transferuri de fonduri din contul său bancar în valoare de aproximativ 1.000 lei.
În unul dintre cazuri s-a arătat că în 13 mai după ce a adus una dintre victime în stare de inconștiență inculpatul a accesat aplicația bancară instalată pe telefonul mobil al victimei și a solicitat deschiderea a trei credite de nevoi personale, a rambursat anticipat primele două, iar ultimul a rămas deschis, după care a efectuat patru transferuri de fonduri în cuantum de 5.466 lei, 3.146 lei, 12.913 lei și 208 lei, din contul victimei în contul personal al autorului, producând un prejudiciu total de 21.733 lei.
Pe parcursul urmăririi penale împotriva sa inculpatul a uzat de dreptul la tăcere. Cu toate acestea, în procedura luării măsurii arestului preventiv, în fața judecătorului de drepturi și libertăți a arătat că se cunoștea cu toate cele trei persoane vătămate de cel puțin patru ani, că victimele au consumat din proprie inițiativă substanțele, că sumele de bani au fost luate cu acordul acestora, că în locațiile în care s-au ingerat substanțele erau întotdeauna prezente și alte persoane, că una dintre victime e cea care a solicitat deschiderea creditelor, iar suma de 21.000 lei i-a fost transferată cu scopul de a o vira unei alte persoane, solicitare pe care nu a mai onorat-o deoarece a folosit sumele de bani la jocurile de noroc. Cu privire la substanțele consumate, inculpatul a menționat că siropul era ambalat într-o sticluță de mici dimensiuni prevăzută cu eprubetă, era incolor și avea un gust puternic amar. Ulterior în fața instanței de judecată inculpatul a recunoscut în totalitate acuzatiile aduse și starea de fapt descrisă în actul de sesizare menționând că regretă comiterea faptelor. De asemenea a arătat că își cere scuze față de persoanele vătămate fiind de acord cu recuperarea prejudiciului cauzat, mai putin daunele morale solicitate de una dintre persoanele vătămate, pe care le-a respins și instanța.
Inculpatul este cunoscut cu antecedente penale fiind în trecut condamnat inclusiv pentru comiterea de infracţiuni contra patrimoniului, ”constatându-se astfel nu numai o reiterare a comportamentului infracţional al acestuia, ulterior liberării sale condiţionate în 22 februarie 2017, ci chiar o escaladare a acestuia, atâta timp cât pare că inculpatul s-a implicat în activităţile infracţionale de care este acuzat, de o gravitate mai ridicată”, a arătat instanța. ”Aparent este o persoană dependentă de jocuri de noroc şi de substanţe cu efecte psihoactive, astfel cum de altfel a relatat şi în faţa judecătorului de cameră preliminară, iar probele dosarului indică faptul că cel mai probabil inculpatul a comis faptele întrucât avea nevoie de bani, în contextul în care avea, la epoca comiterii faptelor, datorii mari”.
Decizia Tribunalului Cluj poate fi atacată cu apel în zece zile de la comunicare.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu