Închide

Centrul verde pentru cel mai mare cartier al Clujului, Mănăștur, are constructor și întră în faza de proiectare

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - nov. 14, 2022 0 2255

Primăria a atribuit contractul (proiectare și execuție) pentru parcul Primăverii și zonele adiacente către Garden Center Grup (plus Ro Verde Landscaping), firma care a realizat și baza La Terenuri și lucrează și la viitorul parc Zorilor. Contractul a fost încheiat la începutul lunii octombrie la valoarea de 23,8 milioane lei, fără TVA. Teremenul de realizare a lucrărilor în urma cărora cartierul Mănăștur urmează să aibă un centru verde este de 15 luni, din care proiectarea presupune 3 luni de zile.

 

Extinderea parcului Primăverii și amenajarea străzilor adiacente implică renunțarea la benzinăria Moll de pe strada Almașului, plantarea a sute de copaci și configurarea unui traseu cu vegetație specifică care să marcheze existența în zonă a pârâului Calvaria. Parcul Primăverii va crește de la peste 1,5 hectare la peste 2,1 hectare prin renunțarea la benzinăria de pe strada Almașului. În plus, se va amenaja o zonă umedă cu vegetație specifică de-a lungul traseului intubat în subteran al pârâului Calvaria. Parcul va avea și o machetă 3D a cartierului Mănăștur, după cum au propus proiectanții care au elaborat conceptul de amenajare (firma arhitectului Octav Olănescu). În plus, se renaturalizează parcul prin plantarea de vegetație, peste 400 de copaci, se vor reconfigura aleile și zonele de joacă, este propus mobilier urban nou, terenul de baschet se va reloca într-o altă zonă sau se va renunța la îngrădiri în relația cu biserica ortodoxă construită aici. Locul de plimbat căței va fi păstrat. În plus, arterele Ioan Meșter și I Cioran vor deveni zone de tip shared space, prin renunțarea la diferența între trotuare și partea carosabilă.

Primăria a încheiat în 7 octombrie contractul pentru modernizarea din cartierul Mănăștur la valoarea de peste 23,8 milioane lei, fără TVA, cu firma Garden Center Grup. Conttractul implică: servicii de proiectare cu executia lucrarilor, respectiv: proiect tehnic (P.T.), proiect pentru autorizația de construire (P.A.C.), proiect de organizare a execuției lucrărilor (P.O.E.), documentație pentru detaliile de execuție (D.D.E.) și execuția lucrărilor pentru obiectivul de investiții „Amenajarea și revitalizarea Parcului Primăverii și a zonei adiacente”.

Proiectarea va dura 3 luni de zile iar execuția propiu-zină încă un an.

Garden Center Grup și Ro Verde Landscaping, firme din portofoliul omului de afaceri Ionuț Olteanu, supranumit de media „părintele spațiilor verzi din Capitală” au câștigat și contractul pentru modernizarea părculețului din cartierul Grigorescu din Cluj-Napoca, situat în Piața 14 iulie. De asemenea, societățile execută și parcul Zorilor pentru care Primăria a deschis recent șantier. Firmele sunt cele care au realizat și baza „La Terenuri” din cartierul Mănăștur.

 

vezi și: Parcul Primăverii se mărește la peste 2,1 hectare. Se renunță la benzinărie și se configurează o zonă umedă pe traseul acoperit al pârâului Calvaria. Cum vor clujenii să îmbunătățească proiectul

Modernizarea parcului din cartierul Mănăștur face parte din strategia asumata de Primăria de a investi în modernizarea zonelor verzi din toate cartierele orașului dar și pentru a crea noi zone verzi.

(sursă foto: Emil Boc Facebook)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu