Închide

Cu permisul suspendat, s-a urcat la volan în Florești, a provocat un accident, scapă cu amendă penală. Voia să facă bani din curierat

Actualitate by Actual de Cluj - nov. 14, 2022 0 175

Un șofer care avea permisul de conducere suspendat pentru că a fost prins beat la volan s-a urcat din nou în mașină, ca să câștige bani din curierat, a provocat un accident în Florești, a fost condamnat la o amendă penală de mai puțin de o mie de euro.

Accidentul a avut loc în 4 februarie ziua în amiaza mare, la ora 15.48, în Florești lângă magazinul Metro. Polițiștii care au ajuns la fața locului au identificat două autovehicule care prezentau avarii-  un autovehicul marca Seat condus de șoferul respectiv, și care prezenta avarii la bara din față, în partea dreaptă, și un autovehicul BMW care prezenta avarii în partea laterală în partea stângă. Celor doi  șoferi li s-au solicitat pentru control documentele autoturismelor şi actele personale, moment în care inculpatul a arătat că are permisul de conducere reținut, fiind cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice. Trecuseră mai puțin de două luni de când îi fusese suspendat dreptul de a conduce după ce fusese descoperit în flagrant în 18 decembrie. Fiind audiat, inculpatul a recunoscut săvârşirea faptei, arătând că la data respectivă a condus de la adresa de domiciliu de pe strada Eroilor din Florești până în zona Amethist din comună, unde din neatenție, a acroșat un alt autovehicul marca BMW. Inculpatul știa că nu are dreptul de a conduce autovehicule, întrucât a fost depistat în luna decembrie conducând sub influența băuturilor alcoolice. De ce s-a urcat la volan? Intenționa să câștige sume de bani de la Glovo, cunoscutul serviciu de curierat, după cum arată documentele instanței.

Pentru că a recunoscut fapta și a fost sincer în fața instanței, șoferul a scăpat cu plata unei amenzi penale, de 4.800 de lei. ”Instanţa apreciază că pentru atingerea scopului preventiv şi punitiv al pedepsei, se impune stabilirea unei pedepse, o soluţie de amânare a aplicării pedepsei, deşi favorabilă din perspectiva recuperării permisului de conducere, apare ca excesiv de blândă, instanța urmând a opta pentru pedeapsa amenzii penale”, a motivat Judecătoria Cluj-Napoca, în decizia luată în urmă cu câteva zile, în 11 noiembrie. Astfel, șoferul a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 4.800 de lei, adică 240 de zile amendă a 20 de lei pe zi, pentru infracțiunea de conducere a unui vehicul de către o persoană cu permisul suspendat.

Foto arhivă / ISU Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu