Închide

Cele mai bine plătite job-uri: Locurile de muncă în afara țării, cele pentru șoferi și ingineri

Uncategorized by Actual de Cluj - mai 05, 2022 0 63

Locurile de muncă peste granițe, din categoria ”Muncă în străinătate”, au fost remunerate, în medie, cu aproximativ 1.900 euro pe lună, mult peste cota celor de la nivel local, arată datele colectate de platforma de recrutare OLX. Ofertele de muncă în străinătate au condus topul anunțurilor postate în platforma, colectate pentru perioada martie 2021 – martie 2022, luând în calcul nivelul salariilor oferite candidaților, transmite Economedia.

Pe locul al doilea, la mare distanță, s-au situat ofertele financiare pentru candidații la joburile din categoria ”Șoferi – Servicii auto – Curierat”. Pentru aceste posturi, angajatorii au oferit candidaților, în medie, salarii care s-au ridicat la 1.080 euro.

În topul celor mai bine plătite job-uri au intrat și cele din categoria ”Ingineri – Meseriași – Constructori”, cu o medie a remunerațiilor de 855 euro lunar, foarte aproape de următorul domeniu – ”Personal medical”, cu o medie salarială de 843 euro.

Pe locul al cincilea, ținând cont de ofertele salariale înaintate de companii în platforma OLX, s-a aflat categoria ”Agenți – consultanți vânzări”, cu o medie de 777 euro, urmată de ”Alte locuri de muncă” – 609 euro.

La polul opus, însă, domeniile cu cele mai mici oferte financiare, conform anunțurilor postate pe OLX, au fost, în ultimul an, ”Bone și Menajere”, cu o medie salarială de 421 euro, ”Pază și Protecție”, cu o medie de 447 euro și ”Casieri – Lucrători comerciali” – 459 euro.

Cu toate acestea, chiar și salariile din aceste domenii au înregistrat creșteri ușoare, în intervalul martie 2021 – martie 2022. De exemplu, ofertele salariale pentru bone și menajere au înregistrat un avans de 5,7% în ultimele 12 luni, cele pentru candidații în domeniul ”Pază și Protecție” au avansat cu 4%, iar cele pentru casieri și lucrători comerciali au crescut cu 7,6%.

Domeniile cu cele mai mari creșteri procentuale ale salariilor

Pe parcursul perioadei analizate, ofertele salariale au crescut în majoritatea domeniilor prezente pe OLX, cu procente care variază între 1% și 15%. Așadar, cea mai importantă creștere a fost înregistrată în domeniul ”Cosmeticieni – Frizeri – Saloane”, unde ofertele salariale au urcat cu aproximativ 15%, de la 532 euro, în martie 2021, la 610 euro, în februarie 2022.

Companiile au scos din buzunar mai mulți bani și pentru categoria ”Ingineri – Meseriași – Constructori”, care a înregistrat un avans de aproximativ 13%, la 917 euro, la începutul acestui an.

”Finanțe – Contabilitate”, domeniu în care remunerațiile au crescut cu 8%, la 612 euro, se află pe locul al treilea, la egalitate cu sectorul ”Casieri – Lucrători comerciali”, cu un plus tot de 8%, ajungând la 481 euro. Cu peste 5% au crescut și salariile din categoriile ”Muncă în străinătate” (la 1.957 euro) și ”Bone și Menajere” (la 443 euro).

 

Nici un comentariu

Scrie un comentariu