Închide

Lucrări de compromis pe B-dul 21 decembrie, în centrul Clujului. Boc: „Noi trebuia să terminăm proiectul european, ei n-au avut experți, au lucrat cu ce au avut, dar le-am spus că nu accept nicio lucrare până nu arată impecabil”

ActualitateAdministrațieTop NewsUncategorized by Actual de Cluj - mai 05, 2022 1 821

Primarul Emil Boc a dat asigurări consilierilor locali și clujenilor că firma Diferit, cea care a lucrat la modernizarea B-dului 21 Decmbrie 1989 din centrul Clujului (pe un proiect cu finanțare europeană), va remedia toate deficiențele constatate de comisia de recepție. Oficialul a mai spus că deja societatea urmează să refacă și alte deficiențe imputate pentru o altă lucrare, cea din Piața Lucian Blaga -Napoca, realizată pentru Primărie tot în cadrul unui proiect cu fonduri europene.

„Acum comisia de recepție s-a constituit, merge în teren dă termenele prevăzute de lege. Dumneavoastră cunoșteți acestea termene, fiind expert. Ce vă asigur că nicio lucrare din Cluj nu se recepționează până când nu îndeplinește standardele. Și aici suntem toți martori. N-am fost pe toată aria, o parte am văzut-o din mașină, o parte cu piciorul. N-aș putea spune că lucrările sunt sub un grad de acceptanță dar e mult de lucru în corectare, cu asta sunt de acord. Eu am întrebat pentru că mulți nervi mi-am făcut și multă tensiune mi-a crescut din cauza acestor lucrări, mai ales cu pavajul. I-am înțeles și pe ei când mi-au spus că prima generație de meșteri, cei care puneau pavajul, au plecat în Italia, a doua au plecat în Germania. Urmașii urmașilor lor lucrează cu ei și învață pe spinarea lor și pe spinarea noastră. Acesta e necazul de care vă spuneam, cu exodul forței de muncă. Am rămas cu a treia generație din cei care sunt experți pentru că ceilalți buni au plecat în Europa. I-am înțeles. Mi-au zis, domnule primar, amendați-ne, dați-ne cât vreți, dar nu putem. Am spus, bine, Înveți, dar remediezi ce ai greșit, după ce înveți. Noi trebuia să terminăm proiectul european, ei n-au avut experți, au lucrat cu ce au avut, dar le-am spus că nu accept nicio lucrare până nu arată impecabil. Se vede un progres considerabil de la o lucrare la alta, asta pot să vă spun. Nu sunt mulțumit în totalitate, dar e mai bun decât ce a fost. Pe Napoca, personal, cu comisia de recepție, m-am dus la fiecare copac. N-au putut să refacă pentru că era iarnă, primăvară. Acum încept să remedieze și acolo și, în funcție de ce va spune comisia, vor face și pe 21 Decembrie”, a spus primarul Emil Boc la ședința Consiliului Local din 4 mai.

De altfel, la aceeași ședință, consilierii locali urmau să dea undă verde unui proiect imobiliar al familiei Petri, cea care controlează societatea Diferit, pentru amenajarea unui aparthotel pe strada George Coșbuc. Proiectul așteaptă să fie avizat deja de câțiva ani, după cum arătau proiectanții, la ședințele de urbanism, însă a fost plimbat între Primărie și Județ până când a fost aprobat.

Vecinii viitoarei investiții, familia Burzo, au indicat primarului că proiectul nu ține cont de toate observațiile convenite la ședințele de urbanism la care s-a discutat respectivul proiect, arătând că „domnul Petri” va închiria clădirea, nu va sta acolo, motiv pentru care nu este interesat de calitatea vieții vecinilor sau ca aceștia să nu fie afectați de poluarea generată de mașinile care vor deservi investițiile sale de pe strada George Coșbuc. Familia Petri mai pregătește o investiție pe parcelă vecină cu sediul Direcției de Muncă. Vecinii au cerut ca cele două clădiri pe care familia Petri le va construi pe stradă să nu aibă acces comun în subsol pentru toate parcările care deservest investițiile, în așa fel încât pe lânga casa lor să nu circule un număr mare de autoturisme.

Primarul Emil Boc a propus amânarea proiectului pentru a fi amendat și completat, în așa fel încât nici vecinii să nu fie afectați, nici investiția.  “Eu zic să mergem în comisie încă o dată și să facem alte completări, ca să nu greșim. Să cântărim de două ori înainte să decidem. Propun să retragem proiectul de pe ordinea de zi și îl mandatez pe domnul arhitect șef, pe baza celor discutate în plen, să formuleze amendamente în comisia operativă. Să avem grijă ca proiectul să diminueaze din temerile vecinilor. Și vom pune proiectul pe ordinea de zi a ședinței de Consiliu local de luna viitoare”, a promis Emil Boc.

Comisia de urbanism a Primăriei a aprobat în noiembrie 2021, după 38 de luni de la inițiere, Planul Urbanistic Zonal (PUZ) gestionat de biroul Mossfern al arhitectului Arnold Makalik (și de biroul arhitectului Sorin Scripcariu) pentru corecția limitei de UTR și construirea unui apart hotel pe strada George Coșbuc, în centrul Clujului, proiect al celor care controlează societatea de construcții Diferit. Nu înainte de a se trasa o obligație de a configura pe planșe un perete care să nu permită utilizarea parcării imobilului vecin, deziderat al vecinilor care au reclamat traficul excesiv care ar rezulta în caz contrar pe lângă casa lor.

vezi și:

Sedința vecinilor. Mai multe proiecte prin care se cereau derogări de construire în mai multe zone din Cluj-Napoca au fost respinse de comisia de urbanism a Primăriei

Patronii firmei de casă a Primăriei construiesc în centrul orașului

Nu s-au putut hotărî asupra aliniamentului de pe strada Coșbuc. Județul „a făcut lumină” în proiectul hotelului cu apartamente al patronilor firmei Diferit amânat la nesfârșit de Primărie

Un comentariu

  1. Ce ziceai Boc de comparatia intre Cluj si Barcelona? Vai de tine ma omule, daca te poti nu asa…. Nu poti sa compari Clujul nici cu Bratislava darmote cu Bacelona… vai de el Cluj, vai de Romania cu asa oameni la cârma ei!

Scrie un comentariu