Închide

BREAKING Ce sentință definitivă a primit Dragnea în dosarul angajărilor fictive / Liderul PSD, condamnat definitiv la 3,6 ani închisoare cu executare

ActualitateTop News by Actual de Cluj - mai 27, 2019 0 361

Judecătorii decid în aceste momente ce pedeapsă primește liderul PSD Liviu Dragnea în dosarul angajărilor fictive din Teleorman.

Sentința definitivă în dosarul angajărilor fictive în care Liviu Dragnea a fost condamnat în prima instanță la trei ani și jumătate de închisoare urmează să fie dată peste câteva momente, așa cum au anunțat judecătorii în urmă cu o săptămână, după audieri care au durat șase ore.

___________________________________________________________________

BREAKING NEWS Instanța a confirmat sentința dată verdictul instanței inferioare, prin care Dragnea era condamnat la trei ani și jumătate de închisoare cu suspendare. Dar pentru că acesta e condamnat deja în alt dosar, aceasta înseamnă că Dragnea e condamnat la închisoare cu executare. Decizia urmează să fie pusă în aplicare chiar astăzi.

După citirea minutei instanței vor fi scrise mandatele de executare a pedepsei, trimise la tribunalul bucurești, care la rînsul său le trimite către poliție iar ofițerii le pun în aplicare. Procesul a început în 2016 când Dragnea a fost trimis  în judecată alături de ați 10 foști sau actuali angajați ai DGASPC Teleorman pentru instigare la abuz în serviciu și instigare la fals când ca președinte al CJ Teleoroman le-a cerut salariaților să angajeze două femei la instituție car enu mergeau în realitate la serviciu ci lucrau la organizația judeețeană a PSD Teleorman. Sentința vine la 5 ani de la descoperirea faptelor și la 15 ani de la producerea lor. Ultimul termen în acest proces a avut loc săptămâna trecută. Decizia de azi, definitivă, a fost luată de 4 din cei 5 judecători ai completului; o singură opinie separată în complet, a unui judecător care a considerat că procesul ar trebui reluat de la început.

___________________________________________________________________

Liderul PSD a avut aseară o reacție nervoasă când o jurnalistă l-a întrebat dacă are ”bagajele făcute”: ”E un spectacol prost. Foarte prost. Nu am niciun bagaj făcut”. „Sunteți pregătit să mergeți la pușcărie?”, l-a întrebat o altă jurnalistă. „Dumneavoastră sunteți?”, a replicat liderul PSD, după care a adăugat: „Nimeni nu e pregătit, doamnă”.
La termenul din luna martie, la instanța supremă, Liviu Dragnea a susținut din nou în fața magistraților că este „total nevinovat” în dosarul angajărilor fictive, că acesta este unul politic și că dacă va fi menținută condamnarea la închisoare, ar vrea să știe pentru ce, arată hotnews.ro.

Judecătoarea Luciana Mera, membră în completul de 5 care judecă acest dosar, urmează să se pensioneze în 1 iunie. Dacă până la acea dată nu va fi pronunțată o decizie, în complet va fi numit un nou magistrat, iar judecarea dosarului ar putea fi reluată. Între timp, faptele ar putea ajunge la perioada de prescriere.

Pe 21 iunie 2018, Dragnea, care are deja o condamnare definitivă în dosarul Referendumului, primea, în primă instanță, în acest dosar al angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman, o pedeapsă de 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare. Noua condamnare era primită cu urale de miile de manifestanți ieșiți în acea seară în Piața Victoriei din Capitală pentru a protesta față de modificările aduse de PSD-ALDE legilor justiției și codurilor penale.

Liviu Dragnea a fost condamnat pentru instigare la abuz în serviciu în dosarul care viza angajarea fictivă a două angajate – Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica – la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Teleorman.

Potrivit procurorilor, cele două angajate nu s-au prezentat la serviciu şi nici nu au prestat vreuna dintre activităţile înscrise în contractul lor muncă semnat cu DGASPC Teleorman, lucrând de fapt la PSD Teleorman. DNA arată că, în calitate de preşedinte al Consiliului Județean Teleorman, Liviu Dragnea coordona şi controla activitatea DGASPC Teleorman și ar fi determinat-o pe Anisa Niculina Stoica să se angajeze şi să fie remunerată la DGASPC Teleorman. Dragnea mai este acuzat că a contribuit, prin influenţa pe care o avea în calitate de preşedinte al CJ Teleorman, ca Adriana Botorogeanu şi Anisa Niculina Stoica să fie menţinute în funcţie la DGASPC Teleorman.

În motivarea deciziei de condamnare, magistraţii instanței supreme notează că liderul PSD „a adoptat o conduită nelegală, antisocială şi imorală, în dezacord cu rangul demnităţii publice deţinute”. De asemenea, magistrații arată în motivare că, prin influenţă şi putere, Dragnea a determinat-o pe fosta directoare a DGASPC Floarea Alesu să săvârşească infracţiunea de abuz în serviciu. Din octombrie 2018, când dosarul a intrat în faza de apel, a fost amânat pe parcursul a cinci termene de judecată.

LIDERUL PSD, LIVIU DRAGNEA, AFLĂ SENTINȚA ÎN DOSARUL ANGAJĂRILOR FICTIVE DE LA PROTECȚIA COPILULUI TELEORMAN, ÎN CARE ÎN PRIMA INSTANȚĂ A PRIMIT TREI ANI ȘI JUMĂTATE DE ÎNCHISOARE.

HotNews.ro va transmite LIVE TEXT:

Magistrații au admis apelurile împotriva sentinței. Desființează în parte sentinta inițială cu privire la inculpații din dosar.

Olguța Șefu, achitată pentru abuz în serviciu.

Suspendarea conditionata a pedepsei de un an de inchisoare pentru Sefu Olguta, pentru fals intelectual.

Marica Valentina Mirela, achitata pentru abuz în serviciu

Balaban Constantin Claudiu, achitat pentru abuz in serviciu

Nici un comentariu

Scrie un comentariu