Închide

Șulea i-a ajutat pe liberali să piardă alegerile în județul Cluj

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mai 27, 2019 0 1659

PNL a luat în județul Cluj 110.424 de voturi, în timp ce USR  a numărat 118.937 de voturi. Trebuie spus că USR-PLUS  a luat numai din comun Florești, 8.749 de voturi. Reiese că numai cu aceste voturi în plus, liberalii ar fi reușit să depășească USR-ul și să se claseze pe locul 1 la nivelul județului Cluj. Deși e conștient că rezultatul covârștir pro USR-PLUS îl taxează în primul rând pe el, ca primar PNL, Hora Șulea se face că nu pricepe și continuă să se laude pe facebook, invocând situația electorală de la ultimele alegeri europarlamentare, care de fapt nu are nicio legătură cu realitatea electorală prezentă.

Hora Șulea (PNL) a pierdut lamentbil alegerile electorale în comuna Florești, la un scor covârșitor: 28,83%, față de 43,5% cât a obținut USR-PLUS.  În ciuda rezultatului, Șulea a simțit nevoia să iasă să se laude puțin pe facebook: „Zi magnifică ieri pentru Florești. Chapeau Bas și felicitări pentru toate cele 20.107 persoane care și-au exercitat dreptul de vot. Mulțumesc de încredere celor aproape 6 mii de persoane care au ales PNL. Această încredere și acest vot va fi răsplătit cum se cuvine, prin fapte, atât de acțiunile viitoare ale PNL Florești, cât și de cele ale PNL de la nivel național”, a scris Șulea.

Realitatea bucuroasă a primarului Șulea nu corespunde însă cu realitatea liderilor PNL Cluj, care și-au exprimat nemulțumirea la adresa sa încă de aseară, după ce au realizat cât de semnificative ar fi putut fi  pentru ei cele câteva mii de voturi pierdute în Florești.

Potrivit informațiilor Actual de Cluj, Șulea nu s-ar fi dat peste cap în cadrul acestei campanii electorale. Un lider important ALDE, de care îl leagă o strâsă prietenie, l-ar fi asigurat pe Șulea că nu trebuie să-și bată prea mult capul, că oricum PNL se va reuni în scurt timp cu ALDE.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.