Închide

Camin de bătrâni în premieră făcut de Primărie pe Calea Baciului

Uncategorized by Luminiţa Silea - sept. 10, 2020 0 577

Primăria a obținut avizele de la Ministerul Educației pentru a reconverti o clădire de pe Calea Baciului nr.18 unde a funcționat o școală, în centru pentru bătrâni. Primarul Emil Boc a anunțat că municipaliattea vrea să construiască o astfel de unitate prin Direcția de Asistență socială mai ales pentru a asigura servicii pentru bătrâni cu venituri mici aflați în dificultate. Pe amplasamentul din Baciu, Primăria a vrut să facă un centru de incluziune a romilor, însă a abandonat proiectul după ce oamenii din zonă au contestat proiectul.

Consilierii locali au fost chemați să accepte darea în administrare către Direcția de Asistență Socială a Primăriei a unei clădiri nefolosite de pe Calea Baciului nr.18 pe o perioadă de 10 ani. Aici, potrivit primarului Emil Boc, urmează să fie înființat un cămin de bătrâni cu 70 de locuri iar Primăria a primit toate avizele de la Ministerul Educației luna aceasta, după un demers birocratic de durată. În clădirea de pe Calea Baciului a funcționat o școală generală care a fost desființată în 2010 din lipsă de elevi.

Primăria a mai incercat să facă aici un proiect pe bani europeni destinat unui centru de incluziune a romilor însă locuitorii din Baciu au contestat acest proiect plângându-se că romii vor fi adusi la ei pe stradă, motiv pentru care primarul Emil Boc l-a abandonat.

Potrivit primarului, imediat după votul consilierilor, Direcția de Asistență socială va pregăti caietul de sarcini pentru achiziția studiului de fezabilitate destinat noii funcțiuni de cămin de bătrâni. După partea de fezabilitate, urmează achiziția serviciilor de proiectare și execuție. Primarul a explicat că investiția Primăriei se adresează bătrânilor cu venituri reduse.

 

 

 

(sursa: primariaclujnapoca.ro)

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Luminiţa Silea

Este reporter la ActualdeCluj.ro din aprilie 2014. A lucrat la cotidianul Ziua de Cluj de la lansarea sa, în 2004, până în aprilie 2014. A absolvit Facultatea de Jurnalism a universității "Babeș-Bolyai" în 2004 şi are două diplome de master - în Administraţie Publică la aceeaşi universitate şi în Comunicare şi Relaţii Publice la Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative (SNSPA) Bucureşti.

Articole similare