Închide

Festivalul filmului francez va fi organizat și în acest an la Cluj

Uncategorized by Actual de Cluj - sept. 02, 2020 0 60

Festivalul filmului francez va fi organizat și în acest an la Cluj, arată Institutul Cultural Francez.

Festivalul aduce 18 filme franceze inedite pe marile ecrane din opt oraşe din România – Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Timişoara, Arad, Braşov, Brăila și Suceava, în perioada 23 septembrie – 4 octombrie. ”Pentru moment este prevăzut ca proiecţiile să aibă loc în spaţii deschise, dar sperăm să putem include cât de curând şi proiecţii în cinematografe, adaptând structura festivalului în funcţie de reglementările autorităţilor publice”, arată organizatorii.

Este a 24-a ediție a festivalului, se desfăşoară sub motto-ul ”Le film francais au feminin”/ ”Filmul francez la feminin” şi le aduce în prim plan pe realizatoarele de film din Franţa, începând de la cele debutante şi până la nume contemporane confirmate ca Celine Sciamma, Alice Winocour, Agnes Varda, dar şi figuri care au marcat istoria cinematografiei, ca Nelly Kaplan şi Alice Guy.

Raluca Mateiu, de la Institutul Cultural Francez Cluj, arată pentru actualdecluj.ro că cel mai probabil festivalul va avea loc în acest an la cinematograful Victoria, dacă regulile de igienă o vor permite iar cinematografele vor fi deschise. Dacă nu, festivalul va avea loc în curtea institutului. Datele, însă, au fost fixate – între 24 și 27 septembrie. ”Cel mai probabil îl vom organiza la cinema Victoria, dacă se va putea cu noile reglementări. Dacă nu, îl vom face în curtea institutului, în aer liber”, a spus ea.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

  • Articole similare