Închide

Buda, mandatat de Boc și ai lui să susțină Congresul extraordinar pentru schimbarea lui Cîțu de la șefia partidului: „Așa merge viața în partid”

ActualitateTop News by Cosmina Fernoaga - apr. 01, 2022 1 439

Biroul Permanent Județean (BPJ) al PNL Cluj s-a întrunit în această dimineață, de la ora 09.00, iar președintele Daniel Buda a fost mandatat de Emil Boc și echipa lui să susțină Congresul extraordinar prin care se încearcă înlocuirea lui Florin Cîțu de la șefia partidului, spun sursele actualdecluj.ro  La întrebarea unor liberali clujeni, despre cum poate fi prezentată această decizie în spațiul public, având în vedere că organizația PNL Cluj s-a numărat printre cei mai mari susținători ai lui Cîțu, greii politicii clujene Boc și Buda au răspuns că „așa merge viața în partid”.

Emil Boc a fost unul dintre principalii susținători ai lui Florin Cîțu, în vara anului trecut, erijndu-se în locomotivă de campanie la nivelul PNL, pentru debarcarea lui Ludovic Orban de la șefia partidului. Boc îl numea pe Florin Cîțu „viitorul” european al României și al PNL și aprecia că Ludovic Orban e cam perimat, reprezintând trecutul în politica românească.

Acum, același Boc s-a aliat cu cei patru prim-vicepreședinți PNL: Lucian Boden, Rareș Bogdan, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu (nu demult și ei susținători ai lui Cîțu), în demersul de a-l înscăuna la șefia partidului pe premierul Nicolae Ciucă.

Boc a refuzat să-și asume public că nu-l mai dorește pe Cîțu la șefia partidului și să admită că a greșit atunci când l-a susținut pe acesta.

Chestionat despre subiect, la un post local de radio – înaintea ședinței BPJ a PNL – Boc s-a limitat să spună că i se pare firesc să discute problema mai întâi în interiorul partidului:

„Pot să spun doar un singur lucru: tot ce este legat de posibila criză politică din PNL, pentru că nu vreau să o definesc deocamdată ca și o criză, ține în primul rând de discuția din partid. După ce vom discuta în partid, vom discuta și în afara lui. Așa mi se pare firesc. Am fost președinte de partid și nu îmi plăcea atunci când, unii sau alții, în loc să spună ce au de spus în interiorul partidului, prima dată își exprimă punctele de vedere în altă parte. Așa cred că este firesc și corect. Tot ce am de spus pe acest subiect voi spune în interiorul partidului”, a declarat Boc.

Pe lângă conducerea PNL Cluj, alți peste 40 de lideri de organizații județene din țară s-au angajat să-i ceară demisia lui Florin Cîțu, iar în cazul în care el refuză să demisioneze, să susțină organizarea unui Congres Extraordinar și candidatura premierului Nicolae Ciuca la președinția partidului.

În contrapondere, echipa lui Florin Cîțu contestă puternic faptul că 42 de organizații ar fi de acord cu schimbarea președintelui partidului.

Cîțu îi are de patea sa pe Dan Vîlceanu, care ocupă poziția-cheie de secretar general al partidului, pe Alina Gorghiu (șefa PNL Argeș), Alin Nica (PNL Timiș) și Monica Anisie (șefa organizației Sectorului 2). Exista și lideri din organizații puternice care sunt însă indeciși și nu au intrat în jocul schimbării lui Florin Cîțu, potrivit informațiilor G4Media.

Citește și

Liberalii clujeni, în ședință privind debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia partidului / Boc, propagandistul de frunte la înscăunarea lui Cîțu: „El este viitorul României și al PNL”

Boc despre schimbare lui Florin Cîțu din fruntea PNL: „După ce vom discuta în partid, vom discuta și în afara lui”

Sursa foto: Actual de Cluj

Un comentariu

  1. Daca vor sa faca scandal faceti.Dar sa stiti un lucru Romania este in criza economica,energetica,pandemica,in ratarea tintelor PNRR si cea de razboi cu Rusia.Domnule Boc dumneavoastra sunteti ca si Florin Citu mic si prost

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.