Închide

Liberalii clujeni, în ședință privind debarcarea lui Florin Cîțu de la șefia partidului / Boc, propagandistul de frunte la înscăunarea lui Cîțu: „El este viitorul României și al PNL”

ActualitatePoliticaTop News by Cosmina Fernoaga - mart. 31, 2022 1 597

N-au trecut prea multe luni de la bătălia internă a liberalilor, prin care  o bună parte dintre liderii PNL din țară s-au dat peste cap să-l dea jos pe vechiul președinte PNL, Ludovic Orban, pentru a-l înlocui cu actualul președinte, Florin Cîțu. Acum, cam aceiași lideri liberali, printre care și cei de la Cluj, sunt pregătiți să-l înlocuiască pe Cîțu, chiar cu forța dacă acesta va refuza să demisioneze.

Potrivit informațiilor actuadecluj.ro, vineri, 1 aprile, forul de conducere al PNL Cluj se întrunește în ședință, urmând să discute  problema debarcării  lui Cîțu de la șefia PNL, așa cum vor proceda și alte 40 de oganizații PNL din țară.

Înainte de Congresul PNL din septemberie, 2021, cel mai vocal propagandist în demersul înscăunării lui Florin Cîțu la șefia PNL a fost nimeni altul decât edilul Clujului, „experimentatul” politicianist Emil Boc. Nu exista seară fără ca Boc să nu-și facă apariția pe la câte un post de televiziunea pentu a perora despre „viitorul european” pe care numai Cîțu îl poate asigura partidului și României. Acum, același Boc se înscrie în tabăra liberalilor care-i cer lui Cîțu să demisioneze de la șefia PNL, în caz contrar existând varianta unei debarcări forțate și organizarea unui Congres Extraordinar, care să-l aducă în fruntea partidului pe actualul premier, Nicolae Ciucă.

Reamintim că peste 40 de lideri de organizații județene PNL, inclusiv cei de la Cluj, au semnat, miercuri, o scrisoare prin care îi solicită lui Florin Cîțu să demisioneze de la șeia PNL și să-i lase locul premierului Nicolae Ciucă, conform informației prezentate în exclusivitate de G4media.ro.

Scrisoarea urmează să-i parvină lu Cîțu, astăzi, după ce revine din SUA. Dacă el va refuza să răspundă cu o demisie, liderii organizațiilor PNL îi vor mandata, în ședințele de vineri, pe președinți să declanșeze procedura de organizare a unui Congres extraodinar.

Potrivit informațiilor actualdelcuj.ro, la Cluj Biroul Permanent Județean se întrunește, într-adevăr, vineri, iar pe ordinea de zi se află subiectul debarcăriii lui Cîțu.

În prezent, liderii PNL sunt nemulțumiți că Florin Cîțu tensionează relațiile din coaliția cu PSD și că are o imagine slabă care trage partidul în jos în sondaje.

Conform rezultatelor din ultimele sondaje de opinie, Florin Cîțu este cotat cu o cotă de încredere mult mai slabă,  prin comparație cu Nicolae Ciucă – militar de profesie (general de armată). Ciucă – preferat și de Klaus Iohannis – a  legat o strânsă colaborare cu liderii PSD, în timp ce Florin Cîțu continuă să-i atace pe aceștia. Ultimul sondaj Avangarde, de exemplu, arată că Alexandru Rafila, Mircea Geoană şi Nicolae Ciucă ocupă primele trei locuri în topul încrederii, toţi cu un procent de 34%, în timp ce la polul opus se situează liderul PNL Florin Cîţu, cu o cotă de încredere de doar 6%.

captura

Sursa foto: Facebook/Laurentinu Cicoazanu

Un comentariu

  1. pe cine mira un asemenea comportament? numai cine nu vrea nu vede cine este emil bloc 😉 oricum si citu ii asemenea lui un vierme care primeste ce merita

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.

Articole similare