Boc ne întreabă cât de satisfăcuți suntem de serviciile oferite. Unde punem „X”-ul pe chestionarul primăriei
AdministrațieTop News by Luminiţa Silea - mai 22, 2014 0 485
Boc ne întreabă cât de satisfăcuți suntem de serviciile oferite. Unde punem „X”-ul pe chestionarul primăriei
Primarul i-a invitat pe clujeni să-și comunice multumirile sau nemulțumirile în scris, utilizând cutiile metalice cu sesizări instalate în toate sediile primăriilor de cartier.
Ba mai mult, i-a asigurat că toate scrisorile ajung direct pe masa primarului și că pot sesiza chiar abuzuri din primărie sau din oraș. Cine sesizează, însă, trebuie să completeze și un chestionar prin care primăria vrea să monitorizeze satisfacția cetățeanului în relația cu primăria. „Îl voi cerceta personal și dacă este un abuz atunci vom lua măsuri”, adaugă primarul.
În timp ce Boc făcea anunțul, un clujean care este totodată și un cunoscut arhitect, și-a măsurat cu „X”-uri nivelul de satisfacție cu privire la serviciile oferite de primăria clujeană. Provocat de actualdecluj.ro.
Informațiile cerute nu sunt oferite de primărie, ele nu sunt corecte sau complete și în plus administrația locală nu respectă termenele pentru rezolvarea solicitărilor. Așa arată X-urile puse de arhitectul-cetățean pe chestionarul primarului Emil Boc. Comunicarea cu primăria o consideră moderat-satisfăcătoare. E mulțumit (adică un nivel de satisfacție bun) că poate contacta ușor primăria, că este atent ascutat când o contactează și că personalul din primăria are o atitudine corespunzătoare față de el.
Vorbim despre un clujean care este membru într-o comisie a primăriei, care are funcții în organizațiile profesionale ale breslei pe care o reprezintă și care are un business în oraș pe partea de proiectare.
După ce arhitectul-cetățean a completat chestionaul iar primarul a terminat de comunicat la cameră anunțul-invitație pentru a-și îmbunătăți relația cu clujenii, îl observă pe arhitect. Îl invită în fața camerelor și declară public că a luat în considerare o recomandare de-a lui: să schimbe designul podului Garibaldi. „Tocmai completam chestionarul”, îl întâmpină arhitectul. El intră în joc și spune că modernizarea podurilor Traian și Garibaldi din oraș anunțată și dorită de primărie, după ce pe primul dintre obiective a picat trotuarul, a făcut obiectul unei discuții din comisia de urbanism a primăriei, din care face parte. În cazul podului Traian, comisia a putut alege din cele trei crochiuri o variantă <<simplă, optimă, curată>>. În cazul podului Garibaldi, nu s-a putut proceda la fel. Varianta cu semi arcuri propusă e o imitație la o scară improprie a ansamblului stadion-polivalentă spre care podul are deschidere. Pentru a se pune în valaoare ansamblul sportiv de pe Splaiul Independenței trebuie un acaret cu structură de rezistență „sincer” exprimată. „Sunteți specialiști și am mers pe mâna voastră. Vom face un pod clasic”, a spus Emil Boc.
Totul s-a petrecut pe șantierul Sălii Polivalente unde primarul a fost prezent pentru a anunța că acesta va fi gata în septembrie și va fi inaugurată la final de octombrie cu un concert James Blunt. Arhitectul, echipat corespunzător și invitat special la eveniment l-a însoțit de la distanță pe primar în timpul vizitei de șantier, până la etaj. Anunțurile lui Boc au fost făcute în hol, la etaj, cu un roler cu insemnele primărie în spate pe care oamenii primarului l-au instalat. Arhitectul a mai spus că pregătise niște planșe cu sala polivalentă la intrarea în șantier, însă nu a știut cum va decurge vizita.
Turul s-a încheiat. Primarul și arhitectul s-au despărțit în condiții amiabile și și-au dat mâna. La parcurgerea șantierului spre ieșire, arhitectul a schimbat rolurile și a rămas în fața camerelor pentru a vorbi despre sala polivalentă din a cărei echipă de proiectare face parte.
Cineva spunea înainte de începerea vizitei de șantier că tot ce se petrece între primar și oraș este PR. Că primul nu trece de această graniță pentru a lăsă ceva în urmă.
Cetățeanul arhitect și arhitectul proiectant este Șerban Țigănaș.