Închide

Lovitură de proporții pentru Consiliul Județean

Actual de ClujAdministrațieTop News by Cosmina Fernoaga - mai 22, 2014 0 384

Chiar înainte de a intra în șantier ca să dea startul lucrărilor la cel de-al patrulea parc industrial, Consiliul Județean primește o dură lovitură din partea instanței clujene. Contractul cu ACI a fost anulat, în urma plângerii depuse de societatea Tehnodomus Arad.

Mai 21 Semnare tetarom-14

 

Liderul Consiliului Județean,  Horea Uioreanu, susține că licitația n-ar fi întru totul compromisă și că așteaptă o soluție din partea Comisiei de evaluare a ofertelor. „Încă nu am primit motivarea instanței, dar nu cred că se impune să reluăm întreaga procedură de licitație. Ni se cere să reevaluăm ofertele, inclusiv cea depusă de Tehnodomus, care inițial fusese respinsă. Aștept să văd ce spune Comisia. Eu sper să ne încadrăm în termen, să dăm o soluție cât mai repede, pentru a nu pierde finanțarea europeană”, a comentat Uioreanu. Din pricina amânării lucrărilor, Consiliul Județean riscă să piardă finanțarea europeană, acordată pentru acest parc industrial, având în vedere că acest proiect trebuie finalizat până la finele anului 2015. Pentru lucrările evaluate la peste 36 de milioane de lei, Consiliul Județean asigură doar 50% din costuri, restul fiind fonduri nerambursabile. Comisia de licitație a atribuit acest contract Asocierii ACI, Electromontaj, Nord Conforest, la prețul de 36,3 milioane de lei. Tehnodomus a venit cu o ofertă financiară mai avantajoasă decât asocierea ACI (cu 300.000 de lei mai mică), dar a fost respinsă pe motiv că nu deține suficientă expertiză tehnică. Tehnodomus s-a adresat Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC), dar n-a obținut câștig de cauză. În consecință, s-a adresat instanței. Între timp, administrația județeană a semnat contractul cu ACI. Când ACI se pregătea să demareze lucrăile, a venit sentința Curții de Apel, astfel că președintele Consiliului Județean, Horea Uioreanu, a anulat vizita presei pe șantierul din Feleacu.

 

 

Câştigătoarea licitaţiei a fost desemnată iniţial asocierea ACI, Electromontaj, Nord Conforest, cu suma de 36,3 milioane lei, deşi Tehnodomus prezentase o ofertă cu 300.000 de lei mai mică, dar fusese descalificată, pe motiv că nu deţine experienţă în lucrări de instalaţii de gaze naturale.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

author photo two

Cosmina Fernoaga

Este redactorul-șef al site-ului actualdecluj.ro, din aprilie 2014. A fost reporter pentru cotidianul Ziua de Cluj din martie 2005 până în aprilie 2014 şi redactor la Realitatea FM Cluj din martie 2012, timp de un an. Lucrează în presă din iulie 2003, când a debutat la cotidianul "Bună ziua, Ardeal". A absolvit Facultatea de Teatru şi Televiziune a UBB Cluj în 2004 şi Facultatea de Drept a Universităţii „Dimitrie Cantemir” în 2012.