Închide

Boc l-a mustrat pentru limbajul managerial pe directorul de la Sala Polivalentă: În administrație noi ne propunem și realizăm/Cu ne dorim e la seminarii, la zile aniversare și la biserică/Vreau termene mult mai concrete

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - apr. 04, 2022 0 486

Primarul Emil Boc s-a arătat public nemulțumit de limbajul folosit de directorului societății care administrează Sala Polivalentă BT Arena din Cluj, Ionuț Rusu, după ce acesta a explicat consilierilor locali bugetul previzionat pentru 2022. El a ținut să îi atragă atenția lui Rusu că trebuie să își ajusteze limbajul de manager, așa cum se obișnuiește în administrația publică, unde „ne propunem și realizăm” și nu „ne dorim”, acesta din urmă fiind specfic „căsătoriilor, semnariilor, zilor aniversare și mersului la biserică”, în accepțiunea lui Boc.

Aceasta după ce a fost acuzat public, mai ales de către consilierii locali din opoziție, că îl ține în brațe pe actualul director, în condițiile în care s-a dovedit că a manageriat prost bugetul societății.

Cu prilejul discutării în ședința Consiliului Local din 4 aprilie a unui proiect de hotărâre pentru aprobarea situațiilor financiare pe anul 2021 ale societății Sala Polivalentă S.A., aprobarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul 2022 al societății Sala Polivalentă S.A., precum și mandatarea unui consilier local pentru a reprezenta interesele Municipiului Cluj-Napoca, prin Consiliul local, în cadrul Adunării Generale Ordinare a Acționarilor la Societatea Sala Polivalentă S.A, directorul Ionuț Rusu a fost chestionat de consilierii PSD cu privire la bugetul previzionat, șansele de realizare a profitului dar și implementarea raportului Curții de Conturi (realizat după scandalul Boss, Hugo Boss, al hainelor de lux, cumpărate de director din banii societății).

Rusu și-a lăsat managerul financiar, Aurica Tudor, să informeze consilierii asupra bugetului și a arătat că e disponibil apoi să răspundă întrebărilor, dacă sunt nelămuriri. Aurica Tudor a arătat că societatea face eforturi să își crească veniturile, pe fondul creșterii inflației determinate de majorările prețurilor la energie electrică și gaze naturale, dar și să țină cheltuielile sub control, fiind optimistă că va realiza profit la finalul exercițiului financiar, mai ales că anul acesta evenimentele nu mai se supun restricțiilor din pandemie când s-au putut organiza doar la 30% din capacitatea arenei.

Viceprimarul Dan Tarcea a insistat și i-a dat cuvântul din nou cuvântul lui Rusu arătând că trebuie să răspundă la întrebările adresate de consilierii locali.

„Aș prezâcica că activitatea noastră e influențată de măsurile de combatere a pandemiei. În 2021 când am putut avea și evenimente cu spectatori, ne-am regândit business-ul și planul de afceri în așa fel să ne completam veniturile din evenimente sportive, din parking, publicitate, ca să putem acoperim cheltuielile. Am reușit să încheiem anul cu un profit de 1 065.000 lei. Cheltuielile au crescut cu 11% a față de anul pecendent iar veniturile au crescut cu 50%. Pentru 2022, estimăm că vor crește cheltuielile de exploatare ca urmare a creșterii prețurilor la enegie, însă prin infrastructură, fiind dotați cu panouri solare, producem energie cât să asigurăm activitatea pe timp de zi la antrenamente. Puterea instatalată nu ne permite să facem față și la evenimente. Având în vedere relaxarea măsurilor dictate de pandemie din luna martie, am reușit să reprogramăm evenimente care ne-au consactrat pe piață, deja, după cum ați citit în presă, vom avem concert Sting, Albano, dar și Discoteca 80, chiar și pe final de an un concert André Rieu cu care suntem la 90% discuții finalizate pentru a concerta la Cluj.  Suntem pe drumul cel bun, pentru 2022 am prevăzut o investiție în parcare subterană și ne dorim să retehnologizam si sa aducem la zi sistemul de parking,  să avem o aplicatie de mobil pentru plata parcării, camere care citesc numărul de intrare iar tichetul să devină istorie. Asta ne dorim ca în fiecare an să reușim să updatăm tehnica din Sala Polivalentă ca să devenim mai prietenoși cu utilizatorii”, a spus Ionuț Rusu în fața consilierilor locali, întruniți în prima ședință cu prezență fizică după doi ani și câteva luni de ședințe doar online.

Tarcea l-a atenționat din nou că nu s-a referit la raportul Curții de Conturi. În replică, Rusu, a arătat că multe dintre măsuri s-au remediat în timpul controlului iar altele sunt în curs de soluționare, termenul pentru implementare fixat de raport fiind 31 mai. „La final vom trimite o informare”, a arătat directorul Sălii Polivalente din Cluj.

Primarul Emil Boc a ținut să îl atenționeze pe Rusu că nu îi place limbajul său de manager, arătând că exprimările de genul „aș dori”, se folosesc în căsătorii și nu în administrație. „În administrație noi ne propunem si realizăm. Cu ne dorim, cum folosiți dumneavoastră, e la seminarii, la zile aniversare și la biserica. Vreau termene, cu parcarea. Până la finalul anului vom face asta. Apreciez inițiativa și proiectele, dar vă rog să vă adaptați limbajul, să avem termene mult mai concrete”, a ținut să îl certe Boc.

Consilierii USR din forul deliberativ local au ținut să anunțe că, având în vedere că primarul Emil Boc a decis să îl mențină în funcție pe Ionuț Rusu, după scandalul hainelor de lux pe care a fost acuzat că le-a cumpărat din banii societății și pentru care a înapoiat ulterior sumele de bani, vor vota împotriva proiectului de buget al societății pentru 2022. Adrian Cristian, liderul grupului, a mai cerut directorului polivalentei să aibă în vedere rezolvarea problemelor legate de iluminatul public în parcarea subterană care în prezent reprezintă o problemă.

Odată cu apariția în presă a informațiilor că s-ar afla sub atenția DNA, după ce presa a dezvăluit anul trecut că obișnuia să cumpere haine și alte obiecte de lux din banii societății BT Arena, Ionuț Rusu a demisionat din funcția de consilier județean pe care o ocupa, în februarie 2022.

Ionuț Rusu este unul dintre protejații primarului Emil Boc, promovat pe linie politică și plasat în funcția administrativă de șef al Sălii Polivalente BT Arena, fără ca pe acesta să-l recomande vreo experiență în domeniul managementului. Ani la rând, consilierii locali din opoziție au reclamat că bugetul societății care administrează Sala polivalentă este gestionat ineficient, însă primarul Clujului s-a încăpățânat să-l mențină pe Rusu în funcție, ba chiar să-i dea și un loc elibigibil, la alegerile din 2020, pentru un mandat de consilier județean.

Anul trecut, știridecluj.ro dezvăluia cum Ionuț Rusu obișnuia să achiziționeze haine din bugetul societății Sălii Polivalente dintr-un anumit magazin din centrul comercial VIVO (care comercializează mărci de haine mai puțin accesibile), dar și obiecte de lux, precum crose de golf sau băuturi fine.

Explicația oficială dată de societate a fost că banii au fost cheltuiți pentru achizițonarea de haine necesare angajaților, deși facturile denotă achiziția unor articole unice, de diferite mărci, nefiind vorba despre echipamente de muncă.

Primarul Clujului, după o lungă pauză de la apariția scandalului, a spus într-o intervenție la radio că Ionuț Rusu va fi „sancționat”, că i se vor tăia bani din salariu.

Între timp, a relatat știridecluj.ro, cazul lui Ionuț Rusu ar fi ajuns pe masa DNA, dat fiind că acesta avea anul trecut și calitatea de consilier județean.

Președintele Consiliului Județean Cluj, Alin Tișe, a argumentat că Ionuț Rusu ar fi demisionat din „motive personale”.

Vezi și:

Pupilul lui Boc și șeful Sălii Polivalente, Ionuț Rusu a renunțat la mandatul de consilier județean. El este anchetat de DNA, după ce au apărut informații că își cumpăra haine din bugetul socității

Boc despre șeful de la Sala Polivalentă din Cluj, implicat într-un nou scandal: „Îl susține legea, nu îl susțin eu”

Curtea de Conturi va verifica achizițiile suspecte ale managerului de la Sala Polivalentă la finalul anului. Consilierii USR acuză un comportament ordinar al conducerii Primăriei în scandalul „Boss, Hugo Boss”

Plantat de Boc la șefia Sălii Polivalente „BT Arena”, liberalul Ionuț Rusu a cumpărat îmbrăcăminte luxoasă din banii societății Primăriei

Nici un comentariu

Scrie un comentariu