Închide

Pupilul lui Boc și șeful Sălii Polivalente, Ionuț Rusu a renunțat la mandatul de consilier județean. El este anchetat de DNA, după ce au apărut informații că își cumpăra haine din bugetul socității

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - ian. 26, 2022 0 1617

DNA Cluj anchetează modul în care directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu (PNL), și-a achiziționat în mai multe rânduri haine de firmă și alte obiecte de lux din bugetul societății, scrie în exclusivitate știridecluj.ro.

Ionuț Rusu – care este și consilier județean PNL și pe care primarul Clujului Emil Boc l-a pomovat politic și l-a menținut în funcția de șef al BT Arena – a renunțat la mandatul său de consilier județean, scrie publicația.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj a primit o sesizare cu privire la achizițiile efectuate de către Rusu Ionut – delegat în funcţia de director al SC Sala Polivalenta SA.  Avand in vedere faptul ca acesta a avut (n.red. la acea dată) calitatea de consilier judeţean în cadrul Consiliului Judeţean Cluj, „aspect care atrage competenţa personală a Direcţiei Naționale Anticorupţie”, dosarul a fost înaintat către Direcția Națională Anticorupţie – Serviciul Teritorial Cluj” – au informat reprezentanții Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj, conform știridecluj.ro

Directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, a cumpărat haine de lux, trecându-le în acte ca „echipamente de lucru”

Directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu, a cumpărat din banii societății 12 articole vestimentare, în valoare de 10.000 de lei, de la unul dintre cele mai scumpe magazine din mall-ul VIVO. Factura emisă de „Peek & Cloppenburg” și datele oferite de firmă arată exact ce s-a cumpărat pentru ”angajații” de la Sala Polivalentă afectați de pandemie, care aveau lefurile tăiate și fuseseră dați afară:

1. Cămașă Polo Ralph – 629 lei

2. Jeans Boss – 779  lei

3. Jerseu Boss – 989 lei

4. Hanorac Boss – 729 lei

5. Hanorac Noss – 499 lei

6. Jeans Joop! – 359 de lei

7. Hanorac Boss – 319 lei

8. Jachetă Wellensteyn – 1399 lei

9. Hanorac Boss – 979 lei

10. Costum Boss + pantaloni Boss – 679 lei

Au fost cumpărate și două articole de îmbrăcăminte pentru femei. Nu se știe pentru cine, iar fosta iubită a directorului Ionuț Rusu, Cristina Petrovici, care lucrează chiar la Sala Polivalentă, a spus că ea nu a primit nimic.

1. Jachetă Wellensteyn – 1199 lei 

2. Bluză Ralph Lauren – 183 lei

Reprezentanții Sălii Polivalente au spus că aceste haie sunt „echipamente” pe care angajații le folosesc să deszăpezească aleile din jurul Sălii Polivalente. După ce informațiile au fost mediatizate, Ionuț Rusu și-a recunoscut faptele și ar fi plătit paguba, iar Emil Boc l-a iertat. Procurorii nu au fost însă la fel de îngăduitori.

Rusu a primit numai 10% sancțiune pe 3 luni, în scandalul hainelor de lux, scrie știridecluj.ro

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare