Închide

Curtea de Conturi va verifica achizițiile suspecte ale managerului de la Sala Polivalentă la finalul anului. Consilierii USR acuză un comportament ordinar al conducerii Primăriei în scandalul „Boss, Hugo Boss”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iul. 07, 2021 0 466

„Nu există nici o repercusiune pentru cei ce au facut achizițiile de produse de lux in timp de pandemie într-o companie de stat ce înregistra pierderi în aceeași perioadă, la o lună de la scandalul pe care l-a numit „Boss, Hugo Boss”, semnalează consilierul local USR PLUS Adriana Cristian. Aceasta adaugă că a fost informată de Curtea de Conturi că se va efectua o verificare a cheltuielilor făcute în cadrul unei acțiuni anuale, programate spre sfârșitul acestui an. Ea a mai atras atenția că, până în prezent, Consiliul de Administrație a societății Sala Polivalentă nu a transmis consilierilor locali, deși au cerut acest lucru, niciun punct de vedere cu privire la verificările cerute de primarul Emil Boc privind cheltuielile suspecte făcute de managerul Ionut Rusu.

„Am primit răspuns la cererea făcută către Curtea de Conturi. Se va efectua o verificare asupra cheltuielilor făcute la sfarșitul acestui an. Un an mai târziu de la cheltuiala efectuată. E bine și așa chiar dacă aș fi preferat să se poată mai repede. Din păcate până acum nu am fost informați asupra rezultatelor analizei efectuate de CA-ul acestei instituții, așa că le voi cere și oficial printr-o interpelare cu toate că am transmis în plen mai mulți consilieri că vrem sa fim ținuți la curent cu aceaste investigații. Trebuie să încetăm să atragem atenția asupra unei nereguli, să discutam câteva zile despre asta și apoi să ne vedem de treabă ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat. Trebuie să schimbăm modul de a face politică, nu putem să-i tratam paternal pe colegii de partid, ba mai mult cred că tocmai cu ei ar trebui să fim foarte exigenti și să-i înlocuim atunci când dau dovadă de incompetență sau rea intenție. Politica nu e despre noi și buzunarele noastre (în cazul de față hanoracele noastre) ci e despre toți. Punem oameni competenți în funcțiile publice, beneficiem toti de rezultatele lor. Altfel, ne mulțumim să apărem tot timpul la coada clasamentelor europene. Avem cațiva ani de recuperat față de Vest, ar trebui să fim extraordinari, nu ordinari”, a semnalat Adrian Cristian, consilier local USR PLUS.
(sursa Adrian Cristian Facebook)
Întrebat fiind de consilierii locali din opoziție asupra situției de la Sala Polivalentă unde aproape de jumătate lunii iunie a izbucnit un scandal în care directorul Ionuț Rusu a fost acuzat (după ce stiridecluj.ro a prezentat public facturi) că ar fi folosit banii publici în scop personal după ce a aprobat achiziții de haine de lux, băuturi fine, deplasări cu avionul, în total peste 60.000 lei, achiziții făcute în pandemie, primarul Emil Boc a spus în fața Consiliului Local în 16 iunie că a cerut președintelui Consiliului de Administrație, Petru Călian să verifice autenticitatea facturilor și documentelor prezentate în presă dar și a cheltuielilor făcute de către societate și să îi prezinte un raport. A recunoscut că a sugerat o sancțiune de 30% din salariu pe o lună pentru directorul de la Polivalentă, ca o măsură pentru lipsa de maturitate în cheltuirea banului public în vreme de restriște.
Detalii:
Boc a cerut o verificare privind cheltuielile suspecte de la Sala Polivalentă făcute de directorul Ionuț Rusu. „Personal i-aș da o diminuare de 30% din salariu pe o lună pentru că n-a avut maturitatea necesară”

Consilierii USR PLUS au arătat că e nejustificat ca primarul să vorbească părintește de lipsa de maturitate în cazul unui manager pus să conducă o societate publică a Consiliului Local când de fapt ar trebui să se discute oportunitatea ca el să nu mai fie manager, mai ales dacă se ia în discuție lipsa sa de discernămând în cazul cheltuirii banului pubic.

După ce va fi gata raportul Consiliului de Administrație, directorul ar trebui să vină în fața Consiliului Local să ofere explicații, au mai cerut atunci consilierii USR PLUS. Ei au fost susținuți de consilierii PSD care au ținut să amintească și cum a venit directorul Ionuț Rusu în fața lor la o altă ședința de Consiliu Local pentru a arăta că a fost un an greu și a justifica bugetul din 2020 când sala polivalentă a fost pe pierdere.

Ionuț Rusu a raportat în ultima declarație de avere un salariu de 9000 lei de la societatea Sala Polivalentă în calitate de director al acesteia. El era plecat în vacanță în Grecia în timpul discuțiilor din Consiliul Local.

Vezi și: Pe lângă hainele de firmă, Sala Polivalentă din Cluj a cumpărat băuturi fine sau crose de golf. De Paște, directorul Ionuț Rusu a călătorit cu avionul pe banii companiei. Biroul de presă: ”Toate achizițiile, pe bază de documente justificative”

Plantat de Boc la șefia Sălii Polivalente „BT Arena”, liberalul Ionuț Rusu a cumpărat îmbrăcăminte luxoasă din banii societății Primăriei

Foto Cover – caricatură făcută de activistul Istvan Szakats și postată pe grupul de Facebook Clujul Civic după scandalul de la Sala Polivalentă din Cluj

Nici un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare