Închide

Boc a cerut o verificare privind cheltuielile suspecte de la Sala Polivalentă făcute de directorul Ionuț Rusu. „Personal i-aș da o diminuare de 30% din salariu pe o lună pentru că n-a avut maturitatea necesară”

ActualitateAdministrațieTop News by Actual de Cluj - iun. 16, 2021 1 905

Întrebat fiind de consilierii locali PSD asupra situției de la Sala Polivalentă unde săptămâna aceasta a izbucnit un scandal în care directorul Ionuț Rusu a fost acuzat că ar fi folosit banii publici în scop personal după ce a aprobat achiziții de haine de lux, băuturi fine, deplasări cu avionul, în total peste 60.000 lei, primarul Emil Boc a spus că a cerut președintelui Consiliului de Administrație, Petru Călian să verifice autenticitatea facturilor și documentelor prezentate în presă dar și a cheltuielilor făcute de către societate și să îi prezinte un raport. A recunoscut că a sugerat o sancțiune de 30% din salariu pe o lună pentru directorul de la Polivalentă, ca o măsură pentru lipsa de maturitate în cheltuirea banului public în vreme de restriște.

„Am primit și eu această sesizare pe grupul de presă. Am procedat instituțional, conform legii, l-am sunat pe președintele Consiliului de Administrație și l-am rugat să să verifice autenticitatea documentelor și legaltiatea achizițiilor pentru corecta informare a opiniei publice. M-a asigurat că va convoca Consiliul de Administrație și va verifica. Punctul meu de vedere personal dacă îl vreți, nu știu dacă sunt legale sau ilegale aceste cheltuieli. Dacă sunt ilegale, constatate de Curtea de Conturi sau Consiliul de Administrație, să i le impute managerului. Dacă sunt legate, tot consider ca sunt inoportune, multe dintre ele. Însă oportunitatea o decide managerul. Dacă aș fi eu în locul Consiliului de Administrație și i-am spus și președintelui CA, i-aș da managerului o diminuare de 30% din salariu pentru o lună pentru că nu a avut maturitatea necesară să își ajusteze cheltuielile în vremuri de restriște, aceasta în ipoteza în care achizițiile nu sunt pe profilul Sălii Polivalente. Pe oportunitate trebuie ca fiecare om care are un pix cu bani publici în mână să se gândeasca bine cum îi cheltuiește. Se vede de la o poștă că se puteau abține acolo de la niște cheltuieli”, a spus primarul Emil Boc.

Boc a mai spus că oricum Curtea de Conturi va stabi dacă chetuielile făcute au fost legale sau nu, la fel și Consiliul de Administrație și că el s-a referit la partea de oportunitate când a propus sanțiunea cu cei 30% din salariu pe o lună de zile.

Consilierii USR PLUS au arătat că e nejustificat ca primarul să vorbească părintește de lipsa de maturitate în cazul unui manager pus să conducă o societate publică a Consiliului Local când de fapt ar trebui să se discute oportunitatea ca el să nu mai fie manager, mai ales dacă se ia în discuție lipsa sa de discernămând în cazul cheltuirii banului pubic.

După ce va fi gata raportul Consiliului de Administrație, directorul ar trebui să vină în fața Consiliului Local să ofere explicații, au mai cerut consilierii USR PLUS. Ei au fost susținuți de consilierii PSD care au ținut să amintească și cum a venit directorul Ionuț Rusu în fața lor la ședința de Consiliu Local pentru a arăta că a fost un an greu și a  justifica bugetul din 2020 când sala polivalentă a fost pe pierdere.

Ionuț Rusu a raportat în ultima declarație de avere un salariu de 9000 lei de la societatea Sala Polivalentă în calitate de director al acesteia.

vezi și: Pe lângă hainele de firmă, Sala Polivalentă din Cluj a cumpărat băuturi fine sau crose de golf. De Paște, directorul Ionuț Rusu a călătorit cu avionul pe banii companiei. Biroul de presă: ”Toate achizițiile, pe bază de documente justificative”

Plantat de Boc la șefia Sălii Polivalente „BT Arena”, liberalul Ionuț Rusu a cumpărat îmbrăcăminte luxoasă din banii societății Primăriei

Un comentariu

Scrie un comentariu

Articole similare