Închide

Boc despre șeful de la Sala Polivalentă din Cluj, implicat într-un nou scandal: „Îl susține legea, nu îl susțin eu”

ActualitateAdministrație by Actual de Cluj - feb. 04, 2022 0 516

Primarul Emil Boc a spus că este la curent cu noul scandal iscat la societatea administrației locale care administrează Sala Polivalentă BT Arena în care un angajat îl acuză pe actualul director Ionuț Rusu că l-ar fi băzut, dar că acest caz cade în sarcina organelor abilitate ale legii. Boc a mai spus că i-a cerut președintelui Consiliului de Administrației, Petru Călin să analizeze situația.

”Îl susține legea, nu îl susțin eu. Are acolo un Consiliu de Administrație. Nu îmi este subordonat mie. Legea trebuie să se aplice în raport cu orice cetățean. Nu știu de ce credeți că el depinde de mine. Nu are contract cu mine. Nici administrativ, nici de altă natură. Are un contract cu orașul. Dacă face treabă e bine și dacă nu face treabă iarăși e bine. Am cerut Consiliului de Administrație să verifice noua sesizare. Este un subiect pe care nu pot să spun că nu l-am văzut. Nu pot să spun că nu mă interesează, pentru că mă interesează. Nu am putere de a interveni. Nu pot fi eu arbitru la fiecare conflict, dacă se ceartă oamenii într-o instituție. Vom aplica legea. Legea este una pentru toți și se va aplica. Nu-mi cereți să fiu arbitru unde nu am competențe și nu am fost prezent, nu cunosc date. I-am cerut președintelui Consiliului de Administrație, domnul Petru Călian, să analizeze situația. Am înțeles că este o anchetă pe rol la Poliție și vom vedea ce spune și aceasta. Am citit ce s-a scris în presă despre caz. Nu am fost prezent acolo”, a spus primarul Emil Boc în conferința de presă din 3 februarie, citat de stiridecluj.ro.

DNA Cluj anchetează modul în care directorul Sălii Polivalente, Ionuț Rusu (PNL), și-a achiziționat în mai multe rânduri haine de firmă și alte obiecte de lux din bugetul societății, scrie în exclusivitate știridecluj.ro. Ionuț Rusu – care este și consilier județean PNL și pe care primarul Clujului Emil Boc l-a pomovat politic și l-a menținut în funcția de șef al BT Arena – a renunțat la mandatul său de consilier județean, scrie publicația.

Reprezentanții Sălii Polivalente au spus că aceste haie sunt „echipamente” pe care angajații le folosesc să deszăpezească aleile din jurul Sălii Polivalente. După ce informațiile au fost mediatizate, Ionuț Rusu și-a recunoscut faptele și ar fi plătit paguba, iar Emil Boc l-a iertat. Procurorii nu au fost însă la fel de îngăduitori.

Rusu a primit numai 10% sancțiune pe 3 luni, în scandalul hainelor de lux.

Nici un comentariu

Scrie un comentariu